cetvrtak, 9. jul 1998.

NIKOLAJ AFANASJEVSKI

Opet razliciti stavovi Moskve i Zapada

Moskva, FoNet. - U Moskvi se istice da se Rusija i njeni zapadni partneri, na sastanku Kontakt grupe juce u Bonu, nisu potpuno slozili u ocenama politike i prakticnih koraka Beograda posle moskovskog susreta predsednika Slobodana Milosevica i Borisa Jeljcina, kao i oko pozicije lidera kosovskih Albanaca.

Dok Moskva smatra da jugoslovenske vlasti savesno sprovode mere na koje se u ruskoj prestonici obavezao jugoslovenski predsednik, Zapad je u toj stvari uzdrzan - izjavio je zamenik sefa ruske diplomatije Nikolaj Afanasjevski posle sastanka Kontakt grupe.

U izjavi koju prenose moskovski mediji, Afanasjevski je takodje podvukao da je stav Rusije da je albanska strana odgovorna za zastoj u procesu mirnog resavanja krize na Kosovu. Nasuprot izvesnom razmimoilazenju u tom pogledu, visoki funkcioner ruske diplomatije je podvukao da su svi ucesnici sastanka u Bonu bili jedinstveni u stavu da sve tacke moskovskog dogovora, odnosno obaveze koje je preuzeo Slobodan Milosevic moraju bezuslovno biti ispunjene.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /