cetvrtak, 9. jul 1998.

MILORAD JOVANOVIC, DSS

Dolazak misije OEBS neophodan

Beograd - Demokratska stranka Srbije smatra da nasa drzava treba da prihvati posmatracku misiju OEBS na Kosovu jer je u njenim temeljnim principima nepromeljivost drzavnih granica. “Americka igra", kaze jos portparol ove stranke Milorad Jovanovic, podstakla je nasilje OVK kao i nadmetanje medju albanskim partijama ko ce biti njen pokrovitelj.

Cini se da je krenuo proces povratka nase drzave u OEBS, rekao je Jovanovic, na jucerasnjoj konferenciji za novinare, navodeci da “drugi pravac nase strategije" treba da bude u ofanzivnim policijskim akcijama na terenu kakve su bile kod Belacevca i Kline( gde, kaze, nije bilo gresaka kao u Drenici kada su stradali i civili).

Posle “konfuzije koju je unela americka politika" nastojeci da OVK uvede pregovaracki proces, Jovanovic smatra da je moguc novi pocetak u resavanju kosovskog problema. Portparol DSS je pozdravio i formiranje posmatracke misije od diplomata akreditovanih u Jugoslaviji jer ce se tako spreciti “mnoge spekulacije", navodeci i da je NATO odbacio intervenciju kao prvo resenje.

Predstavnik DSS je jos objasnio i da je jugoslovenski predsednik Slobodan Milosevic odbio dolazak Filipe Gonzalesa jer njegova misija podrazumeva sem Kosova i demokratizaciju dok ovo drugo, kaze, ne ineteresuje americku politiku.

N.T.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /