petak, 10. jul 1998.

ZAHTEV OKRUZNOG JAVNOG TUZILASTVA U PECI

Istraga protiv sestorice Albanaca

Pec, FoNet. - Okruzno javno tuzilastvo u Peci podnelo je Okruznom sudu zahtev za sprovodjenje istrage protiv cetiri Albanca iz opstine Djakovica zbog osnovane sumnje da su pocinili krivicno delo udruzivanja radi neprijateljske delatnosti, prenose beogradski mediji.

Zahtev za sprovodjenje istrage podnet je protiv Agima Buze (32), Fleurenta Lipovecija (32), Ardjente Puljanija (22) i Envera Lesija (30) iz Djakovice. Oni su, kako se navodi, tokom juna i pocetkom jula ove godine vrbovali pripadnike albanske nacionalne manjine radi pristupanja teroristickoj organizaciji koja sebe naziva “Oslobodilackom vojskom Kosova" (OVK), a zatim su ih odvodili u selo Glodjane, u kome se, kako se kaze, “nalazi teroristicka baza". Uhvaceni su 3. jula prilikom pokusaja da jednim luksuznim automobilom i kombijem, ciji je vlasnik Lesi, u Glodjane prebace osam ljudi.

Tuzilastvo je podnelo zahtev za sprovodjenje istrage i protiv Nazima Zejnaja (28) iz sela Rznic, kod Decana, zbog osnovane sumnje da je pocinio krivicno delo terorizma. On je, kako se navodi, “kao pripadnik teroristicke organizacije OVK, zajedno sa vecom grupom terorista, 23. maja ove godine ucestvovao u oruzanom napadu na kolonu vozila MUP-a Srbije na podrucju opstine Decani". Napad je izvrsen iz pravca sela Pobrdje, Voksa, Prilep i Drenovac. Tom prilikom je ranjeno sedam policajaca, a na vozilima je pricinjena znatna materijalna 0steta.

Zahtev za sprovodjenje istrage podnet je i protiv Meta Ademaja (50) iz sela Rausic u opstini Pec zbog osnovane sumnje da je pocinio krivicno delo pruzanja pomoci uciniocu posle izvrsenog krivicnog dela. Zejnaj i Ademaj, koji je i ranije osudjivan, nalaze se u pritvoru.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /