petak, 10. jul 1998.

POCELO SNIMANJE FILMA “NOZ"

Premijera do kraja godine

Reditelj filma, Miroslav Lekic je istakao da se film snima u slozenom vremenu i uslovima, ali da je zelja svih koji ucestvuju u njegovoj realizaciji da se ostvari jedan produkcijski i umetnicki veliki i bogat film

U studiju 5 “Avala filma" juce je pocelo snimanje filma “Noz" prema istoimenoj knjizi Vuka Draskovica, u reziji Miroslava Lekica. Za produkciju je zaduzena kuca “Monte Rodzal pictures International", a glavne uloge igraju: Zarko Lausevic, Aleksandar Bercek, Petar Bozovic, Ljiljana Blagojevic, Nikola Kojo, Bojana Maljevic, Bata Zivojinovic, Svetozar Cvetkovic, Dragan Nikolic i drugi.

Kako smo saznali od Bojana Maljevica, inace prvog coveka “Monte Rodzal Pictures Internationala", scenario na kome je radilo vise ljudi, nije pretrpeo vece izmene, osim sto je izbegnuto ono sto ne pripada filmskom svetu.

“Vuk Draskovic je bio potpuno otvoren za saradnju, sam je predlagao neke izmene i davao primedbe, sto je sasvim razlicit stav od onoga koji ima vecina domacih pisaca, koji ne vole da se njihovi tekstovi prepravljaju ili iz scenarija izbacuju", rekao je Maljevic, i dodao da je planirano da snimanje traje do 20. septembra, i da ce se odvijati na razlicitim lokacijama (posle Beograda ekipa filma se seli u Republiku Srpsku, Trebinje, Gacko, a potom u Crnu Goru, da bi se snimanje zavrsilo u Beogradu). Premijera filma se moze ocekivati za kraj godine.

Reditelj filma, Miroslav Lekic je istakao da se film snima u slozenom vremenu i uslovima, ali da je zelja svih koji ucestvuju u njegovoj realizaciji da se ostvari jedan produkcijski i umetnicki veliki i bogat film.

“Kada sam ponovo procitao knjigu i osvezio secanja, shvatio sam da je reakcija, nastala u vreme kada se knjiga pojavila, bila jednostrana, i da je u tekstu ostalo toliko toga nedocitanog. Zato je ovaj film prosiren, osavremenjen i sadrzi sve one dogadjaje koje je autor anticipirao jos pre desetak godina. Film prikazije genezu zla, tj. sve one zlokobne naznake koje knjiga sadrzi, koje mi nismo umeli da procitamo, a koje su nam se desile", rekao je Lekic dodavsi, da glumci imaju veoma tezak i komplikovan zadatak pred sobom, kada je rec o kreiranju likova (obzirom da veci deo Draskovicevog romana cine unutrasnji razgovori i dileme glavnih junaka), sto je bio i osnovni razlog sto su se ugovorima obavezali da o svojim ulogama ne govore nista dok film ne bude gotov.

B. T.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /