petak, 10. jul 1998.

PREDSTAVOM “NA CIJOJ STRANI" ATELJE 212 ZAVRSIO GOSTOVANJE OVE KUCE NA FESTIVALU GRAD TEATAR BUDVA

Ostvarena nemoguca misija

Najbolja produkcija u protekloj sezoni. Ovacije maestralnom Ljubi Tadicu, Petru Bozovicu i Petru Kralju. Majice Ateljea po Budvi

“Artom" Jasmine Reze u reziji Alise Stojanovic, “Porodicnim pricama" u reziji Jagosa Markovica, i “Na cijoj strani" Ronalda Harvuda u reziji Lenke Udovicki, Atelje 212 zavrsio je, produkcijski sigurno najznacajnije, gostovanje na 12. festivalu Gard teatar Budva. Svaka od ovih predstava igrana je na kartu “vise", (“Art" i “Porodicne price" dva puta u toku iste veceri na Citadeli), ali ce se, zbog losih vremenskih uslova, i maestralnog Ljube Tadica, budvanska publika verovatno najduze secati njegove uloge nemackog dirigenta Vilhelma Furtvenglera. Iako je i sam Ronald Harvud, pisac koji je svojim dramama obelezio kraj ovog stoleca, prilikom gostovanja u Ateljeu 212 izjavio da je zbog glumacke ekipe ovo jedno od najboljih izvodjenja njegove drame u Evropi kojima je prisustvovao, Ljuba Tadic, Petar Bozovic i Petar Kralj, svakim novim predstavljanjem “Na cijoj strani" iznova iznenade i oduseve publiku. Bez obzira na povremenu kisu, publika je vise od pet minuta aplaudirala, a zatim se i poklonila Ljubi Tadicu.

Gr. T.

Atelje dobar i u marketingu

Svoje gostovanje u Budvi, Atelje 212 je propratilo i marketinski (marketing je, poslednjih sezona, upravo najbolji u ovoj kuci) - majice sa znakom festivala “Svijet je pozoriste smijesno", i naslovima i datumima igranja “Arta" “Porodicnih prica" i “Na cijoj strani". Na talasima Radio Budve glas Svetozara Cvetkovica, glumca i upravnika Ateljea 212, podseca slusaoce da je u toku “svijet kao pozoriste smijesno".

- Nemoguca misija koju smo zacrtali na pocetku sezone, pokazala se kao moguca, uz sve tehnicke i umetnicke napore koje smo ulozili, rekao je Cvetkovic. - Ovakvu produkciju nastavicemo i u iducoj sezoni, uprkos vremenu u kome zivimo.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /