petak, 10. jul 1998.

RAZRESENE SVE DILEME OKO JUGO-GRKA

U Atini samo posmatraci

Beograd.- Reprezentacija Jugoslavije na Svetskom prvenstvu u Atini nastupice bez trojice igraca koji uz nase, imaju i grcko drzavljanstvo, FIBA je obelodanila odluku da zabranjuje nastup u “plavom" dresu Stojakovicu i Gurovicu, Tarlac bi mogao da nastupi, potpuno je jasno da on ne zeli da izgubi grcki pasos sto bi bila posledica igranja za jugoslovensku selekciju- epilog je visemesecnog zamesateljstva na diplomatskom, pravnom, biznis i “psiholoskom" planu.

Dvadesetak dana pred najveci kosarkaski samit, treneru Zeljku Obradovicu je konacno jasno na koga moze da racuna. Posle Danilovica, otkazao je i Divac, pored 12 igraca koji se trenutno nalaze na pripremama, ekipi ce se najverovatnije prikljuciti Rakocevic i Jestratijevic. Doduse, za nastup Gurovica jos postoje “teoretske" sanse, sto se njegove zelje da igra tice nema nikakvih dilema, odluka FIBA do starta Mondijala moze biti i promenjena.

Sto se tice plana rada do odlaska u Atinu, sve ostaje po starom. Naredni rival 16. i 17. jula je selekcija Turske, u Beogradu reprezentacija ostaje do 20. kad krece u Spaniju gde ce ucestvovati na turniru sa Ukrajinom, Kanadom i Spanijom, planiran je i jos jedan mec sa domacom selekcijom. U Atinu ce “plavi" stici 27. jula, sutradan su predvidjena dva treninga, a 29. je na programu prva utakmica na Mondijalu, protivnik je tradicionalno neugodni Portoriko.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /