petak, 10. jul 1998.

U BEOGRADU I VECIM GRADOVIMA SRBIJE JUCE PROTESTOVALO VISE HILJADA PENZIONERA

Nijedna vlada nas nece vise pljackati

Naseli na predizborna obecanja: Policija
potiskuje penzionere u Ulici kneza Milosa
pred zgradom republicke vlade
FOTO: FoNet

Beograd. - Oko pet hiljada penzionera juce je u Beogradu protestovalo zahtevajuci da im se isplati pet zaostalih penzija kao i smene Borislava Milacica, republickog ministra za finansije, i Jovana Krkobabica, predsednika Upravnog odbora Republickog penzionog fonda.

Najvise nezadovoljstva tokom jucerasnje protestne setnje ispred zgrade republicke vlade medju penzionerima je izazvalo pominjanje imena Vojislava Seselja, koji je pozivan da izadje pred skup i ponovi ono sto je obecao tokom predizborne kampanje.

U vreme dok je protest trajao, potpredsednik vlade Vojislav Seselj je drzao konferenciju za stampu na kojoj je povodom protesta penzionera izjavio da je rec o grupici koju predvodi Milan Djuric “lazov i hohstapler" i obecao da ce problem penzija “danas ili sutra biti resen".

Oglasila se i Demokratska stranka koja smatra da je do kasnjenja penzija doslo “iskljucivo zbog nesposobnosti i nemara aktuelnog rezima" koji, prema saopstenju iz DS, “svoju snagu pokazuje kroz raspusne bankete i kriminalom steceno bogatstvo".

Portparol SPS Ivica Dacic kaze da je za isplatu penzija osnovni preduslov povecanje industrijske proizvodnje, a lider GSS Vesna Pesic procenjuje da, dok se ne resi kosovski problem, socijalna situacija se nece popraviti i da uskoro treba ocekivati ekonomski slom, jer aktuelni rezim, ni posle monetarnog udara, ne uspeva da isplati penzije.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /