petak, 10. jul 1998.

RADIKALI O SITUACIJI NA KOSOVU

Takozvana Kontakt-grupa glumi Ujedinjene nacije

Imamo dogovor sa koalicionim partnerima da se stacioniranje snaga NATO na Kosovu nece prihvatiti ni po koju cenu, tvrdi Seselj

Beograd. - “Sinhronizovana sastanak tzv. Kontakt- grupe, koja pokusava da preuzme nadleznosti Saveta bezbednosti UN, sracunat je kao novi pritisak na jugoslovenske vlasti", izjavio je potredsednik Savezne vlade i predsednik SRS Vojislav Seselj, na jucerasnjoj redovnoj konferenciji za stampu radikala. Cilj ovakvih sastanaka, ciji su zakljucci tajni, po interpretaciji radikala, je stacioniranje snaga NATO-a na teritoriji Kosova. - Imamo dogovor sa koalicionim partnerima da se tako nesto nece prihvatiti ni po koju cenu, rekao je g. Seselj.

I po pitanju institucionalnih resenja radikali su iskljucivi. - Ne moze se prihvatiti da nam strana sila namece resenja. Trenutno stanje na Kosovu radikali opisuju kao “ smisljeno zatisje ", a delovanje srpske policije je sa “ visokim stepenom uzdrzanosti i tolerancije ". Teroristi se, sto je po radikalima cilj zapadnih sila, na mogu prihvatiti kao ravnopravni u dijalogu.

Srpska radikalna stranka nije slavila 7. jul - Dan ustanka jer, kako kazu, neslave ideoloske praznike.

G. M. S.

Kontakt grupi urucen koncept samouprave

Sa Kontakat- grupom nismo pregovarali, vec smo im predocili nas koncept lokalne samouprave i manjinskih prava Albanaca, rekao je potpredsednik Seselj. Na pitanje novinara da li bi napustili vladu u slucaju prihvatanja vracanja autonomije Kosovu iz 1989. godine, Seselj je odgovorio da ova Vlada postoji za odbranu Kosova, te je tako nesto nemoguce.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /