petak, 10. jul 1998.

VESNA PESIC, GSS

Potrebna pomoc UN za razoruzavanje OVK

Beograd. - Predsednica Gradjanskog saveza Srbije Vesna Pesic istakla je juce neophodnost da sukobi na Kosovu prestanu kako bi se naslo resenje, isticuci da se bez medjunarodne pomoci i UN nece moci da razoruza Oslobodilacka vojska Kosova. Verujuci da ce nasa drzava traziti vece ucesce medjunarodne zajednice u resavanjeu kosovskog problema, Pesiceva smatra da to vodi ka raskidu koalicije socijalista i radikala.

Ona je je rekla da vlasti u SRJ treba odmah da zatraze misiju OEBS na Kosovu i ozdravila najavu dolaska stranih posmatraca u tu okrajinu. “Javnost treba da bude obavestena o platformi jugoslovenske vlade za resenje kosovskgo problema koji je, kako javljaju mediji, dostavljen Kontakt grupi", kazala je Pesic i dodala da ce u slucaju da odbaci jugoslovenski predlog, Kontakt grupa ponuditi svoje rseenje “koje ce biti nepovoljnije za nas". Prema informacijama kojima raspolaze GSS, u Vladi Srbije postoje nesuglasice izmedju levice i radikala a postoje i “indicije" da ce prilikom najavljene rekonstrukcije Savezne vlade u nju na mesto radikala uci Srpski pokret obnove.

Prema njenoj oceni treba ocekivati ekonomski slom jer rezim ne uspeva ni posle udara na dinar da isplati penzije, mada je kategorija stanovnika koja treba da ih primi za njega izuzetno vazna jer cini veliki deo birackog tela. Dok se ne rese kosovski i drugi problemi ni ekonomsko socijalna, situacija se nece popraviti, smatra Pesic.

N. T.

Pesic koordinira “Savezom za promene"

U “Savezu za promene", koji okuplja vise stranaka, Vesna Pesic je koordinator. To nije liderska pozicija, kaze Vesna Pesic, navodeci da nije iskljuceno da u narednoj fazi stranke izaberu prvu licnost koalicije. Kako je jos rekla Savez treba da se zasniva na dugorocnom radu, sa jasnom vizijom i gradjanima prepoznatljivim zalaganjima. To sve podrazumeva “puno posla", konstatovala je lider GSS.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /