subota, 11. jul 1998.

NOVI SUKOBI GRANICARA I NAORUZANIH ALBANACA

Zaplenjena velika kolicina oruzja i municije

Pristina, Beta. - Jugoslovenski granicari sprecili su tokom pretprosle noci vece grupe naoruzanih Albanaca da iz Albanije u Jugoslaviju unesu oruzje i municiju, i tom prilikom je doslo do vise oruzanih sukoba, saopstio je juce pristinski Media centar Udruzenja novinara Srbije. Kako se navodi u saopstenju, dva Albanca su poginula juce rano ujutro u blizini Vrbnice, zapadno od Prizrena, kada je veca grupa naoruzanih Albanaca prilikom pokusaja da ilegalno predje granicu otvorila vatru na granicare, koji su uzvratili. Tom prilikom zaplenjena je veca kolicina oruzja i municije.

U blizini sela Kosare, preksinoc oko 21.30 doslo je do sukoba kada su granicari presreli grupu od oko 30 Albanaca koji su iz Albanije u Jugoslaviju pokusali da unesu vecu kolicinu oruzja. Media centar prenosi i da su opstinske vlasti u Djakovici potvrdile da je sukob trajao do u osam sati juce ujutro i da medju naoruzanim Albancima ima vise poginulih i ranjenih, dok medju jugoslovenskim granicarima nije bilo povredjenih. Isti izvor na koji se poziva Media centar, tvrdi da su se ostali clanovi razbijene grupe povukli na teritoriju Albanije odakle snajperima gadjaju jugoslovenske granicare i ometaju sprovodjenje uvidjaja o incidentu. U saopstenju se dodaje da su oruzje i municija koju je ta grupa pokusala ilegalno da unese u Jugoslaviju bili natovareno na trideset konja.

Media centar je saopstio i da je do oruzanog sukoba izmedju granicara i vece grupe naoruzanih Albanaca preksinoc doslo i kod Gorozupa, zapadno od Prizrena. Jugoslovenski granicari su otvorili vatru i naoruzani Albanci su se povukli na teritoriju Albanije, navodi Centar, ne precizirajuci da li je u tom sukobu bilo zrtava.

Ubijen 54-godisnji Albanac

Pristina, Beta. - Kosovski informativni centar (KIC), blizak Demokratskom savezu Kosova, saopstio je juce da je policija ubila Ali Dibranija (54) iz okoline Glogovca. U saopstenju KIC se tvrdi da je Dibrani ubijen iz vatrenog oruzja dok je prolazio jednim putem pored njiva. U saopstenju se dodaje da je Dibrani bio radnik fabrike “Feronikl" iz Glogovca.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /