subota, 11. jul 1998.

NASTAVLJENO SNIMANJA FILMA “NA KRAJU PUTA" PREDRAGA VELINOVICA

U znaku umetnosti i turizma

Tumac glavne uloge Velimir Bata Zivojinovic na prvom mestu istice da “to sto se u filmu govori o jednom glumcu koga ja igram, ne znaci da je u pitanju autobiografska uloga. Za razliku od obicaja u svetu, gde glumci cesto igraju sebe, ja ovde upravo zelim da pobegnem od Bate Zivojinovica"

Poseta novinara ekipi filma (radni naslov “Na kraju puta") cije je snimanje u zavrsnoj fazi, organizovana je iz, kako je vise puta naglaseno na konferenciji za stampu odrzanoj u jednom od objekata na obali Vlasinskog jezera, privrednih turistickih i umetnickih razloga. Zelelo se naime, da javnost pored informacija o fazi u kojoj se nalazi najnoviji film Radio televizije Srbije (producent) “Na kraju puta", reditelja Predraga Velinovica i scenariste Predraga Perisica, dobije uvid u “nastojanje privrednika ovog kraja da u potpunosti iskoriste prirodne prednosti Vlasine". Stoga je Predrag Perisic, govoreci na konferenciji za stampu, u svojstvu predstavnika producenta filma RTS, ali i kao pisac scenarija naglasio da ce njegova “lirska prica o jednom glumcu koji, druzeci se sa jednom devojcicom, prica svoj zivot, jos bolje zvucati u ovom ambijentu". Sa njim se slozio i reditelj Predrag Velinovic dodajuci da je “ovo film koji se, za razliku od aktuelne produkcije, bavi pitanjima duse".

Tumac glavne uloge Velimir Bata Zivojinovic na prvom mestu istice da “to sto se u filmu govori o jednom glumcu koga ja igram, ne znaci da je u pitanju autobiografska uloga. Za razliku od obicaja u svetu, gde glumci cesto igraju sebe, ja ovde upravo zelim da pobegnem od Bate Zivojinovica". Ulogu glumice, neostvarene ljubavi iz mladosti glavnog junaka ove price, tumaci Djurdjija Cvetic koja kaze da joj je “od retkih uloga na filmu ova najdraza". Pored ovo dvoje slavnih glumaca kao i nekoliko imena kao sto su Dragan Jovanovic ili Miodrag Radovanovic, u filmu igra i mlada Nina Zukanovic ciji je zadatak da “vrati u zivot starog gumca". Originalnu muziku za film komponovace Goran Bregovic, snimatelj je Radoslav Vladic dok ce montazu uraditi Verica Baronijan.

Ono sto je posebno vazno istaci u vezi sa nastavkom snimanja i zavrsetkom filma “Na kraju puta" jeste, kako kaze Velimir Bata Zivojinovic, “potreba da neko pomogne zaokruzenje finansijske konstrukcije". Da bi ovaj film mogao biti prikazivan u bioskopima potrebno je izvrsiti prebacivanje sa 16 milimetraske take na filmsku za sta u ovom trenutku nema para. “Apelujem i molim one koji to mogu, da nam pomognu", zakljucio je Bata Zivojinovic.

Napomenimo na kraju da su snimanje ovog filma pomogli “Elektrane Vlasina", “Simpo" Vranje i “Energoprojekt" iz Beograda.

Z. J.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /