subota, 11. jul 1998.

ATENTAT NA MAUZERA DELO ORGANIZOVANOG KRIMINALA

Fotelje cuvaju terorizmom

Bijeljina, Beta. - Demokratska stranka Republike Srpske optuzila je juce Vladu i ministra unutrasnjih poslova RS da su najvise odgovorni za pokusaj atentata na nacelnika Uprave policije u Ministarstvu unutrasnjih poslova RS i visokog funkcionera te stranke Ljubisu Savica Mauzera. “Sada je savrseno jasno da je leglo kriminala i njegovih najokrutnijih eksponenata u rukovodecim strukturama MUP RS, odnosno u kadrovima koji su zadrzali pozicije nakon navodne reorganizacije", saopstila je DS RS.

Dve osobe su poginule u pokusaju da u Bijeljini izvrse atentat na Savica. One su, kako je rekao portparol MUP RS Dusko Tuzlancic, nastradale stavljajuci pod Mauzerov automobil eksplozivnu napravu. “Motiv za taj teroristicki akt vidimo u osveti organizovanog kriminala koji je uplasen realnoscu Ljubise Savica da se dosledno i do kraja razracuna sa kriminalom u RS", navodi se u saopstenju.

U saopstenju se dodaje da su zatajile institucije za borbu protiv kriminala, a oglasili su se oni “kojima pravna drzava uopste ne odgovara, a to su oni koji su kriminalom izgradili svoje pozicije u vlasti i sada nastoje da ih sacuvaju terorizmom".

Predsednik DS RS Dragomir Dumic rekao je danas na konferenciji za novinare je da je to treci pokusaj atentata na Savica, koji je predsednik Izvrsnog odbora stranke. On je novinarima kazao i da su “poznati i narucioci atentata", ali da se njihova imena u interesu istrage za sada drze u tajnosti. Dumic je rekao da je njegova partija upozoravala na rast organizovanog kriminala i istakao da je DS RS bila u pravu kada je sumnjala u rezultate borbe protiv kriminala. Nisu uradjene osnovne pretpostavke da bi ta borba bila efikasna - personalno “ciscenje" policije i reorganizacija pravosudja, dodao je predsednik DS RS.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /