subota, 11. jul 1998.

PISMO KOALICIJE “LISTE ZA SANDZAK" PREDSEDNICIMA SRBIJE, VLADE I REPUBLICKE SKUPSTINE

Zahtev da se ukine prinudna uprava

Novi Pazar, Beta. - Koalicija “Lista za Sandzak" Sulejmana Ugljanina zatrazila je juce od vlasti u Srbiji da ukinu prinudnu upravu u Novom Pazaru koja je u tom gradu uvedena pre tacno godinu dana. U pismu predsednicima Srbije i Vlade i Skupstine Srbije - Milanu Milutinovicu, Mirku Marjanovicu i Draganu Tomicu, koalicija “Lista za Sandzak" je zatrazila stavljanje van snage odluke Vlade Srbije od 10. jula prosle godine o obrazovanju Opstinskog veca opstine Novi Pazar. “Lista za Sandzak" je tu odluku ponovo ocenila kao “protivustavnu i protivzakonitu" i istakla da je ona “direktno ugrozila dalji razvoj demokratije". “Tom odlukom je istog dana suspendovana, odnosno de fakto raspustena legalna, na visestranackim izborima izabrana Skupstina opstina. Tim cinom je bez ikakvog povoda i bez ijednog valjanog razloga pogazena izborna volja gradjana Novog Pazara izrazena na izborima 3. novembra 1996. godine", navodi se u pismu.

Istice se takodje da je neprihvatljivo da vlast vrse oni koji nisu dobili poverenje gradjana i navodi da je koalicija “Lista za Sandzak" na lokalnim izborima 1996. godine osvojila 33 od ukupno 47 odbornicka mesta u Skupstini opstine Novi Pazar.

“Lista za Sandzak" je pozvala najvise funkcionere Srbije da omoguce legalno izabranim predstavnicima gradjana Novog Pazara da u skladu sa izbornim rezultatom nastave rad. “Time bi sa vase strane pruzili doprinos vladavini prava, izgradnji poverenja i razvoju demokratije", navodi se u pismu Milutinovicu, Marjanovicu i Tomicu.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /