ponedeljak, 13. jul 1998.

PREMA SAOPSTENJU “OSLOBODILACKE VOJSKE KOSOVA"

U toku “operacije sirokih razmera"

Pristina, FoNet. - Oslobodilacka vojska Kosova saopstila je da njene operacije sada zahvataju sire zone Kosova, prenosi Kosovski informativni centar blizak Demokratskom savezu Kosova. Rat na Kosovu izmedju pripadnika OVK i “okupatorskih trupa" poprimio je dimenzije operacije sirokih razmera, navodi OVK u saopstenju prosledjenom medijima u Pristini. Jedinice OVK postigle su znacajne rezultate u zadrzavanju i zadobijanju kontrole nad mnogim strateskim tackama i drugim vitalnim objektima na Kosovu, tvrdi se u saopstenju broj 49, dostavljenom kosovskim medijima.

OVK tvrdi da su jedinice te organizacije preduzele akcije u oblastima Pastrik, Drenica, Lapus, Karadaku i u Metohiji (centralno, zapadno i jugozapadno Kosovo) “u nameri da ojacaju i prosire svoje pozicije". Ova organizacija dalje navodi da su borbe vodjene u Drenici, dok su “jedinice za hitna dejstva" preduzele vazne akcije u Pristini, Podujevu, Salji i Belacevcu. “Najvece operacije jedinice OVK su preduzele u Srbici, u nameri da prosire slobodnu teritoriju", dodaje se u saopstenju i istice da su srpske snage pretrpele velike gubitke, dok su na albanskoj strani poginula cetiri lica.

Generalstab OVK poziva albanski narod da se ujedini i zbije redove iza oruzanih snaga OVK, kaze se dalje u saopstenju. OVK poziva sve sunarodnike da daju novac za fond “Otadzbina zove". “Pozivamo Bukosijevu vladu da novac sakupljen za oslobodjenje Kosova uplati u odgovarajuci fond", dodaje se u saopstenju.

Na kraju saopstenja, OVK pozdravlja napore medjunarodne zajednice, “posebno angazovanje Sjedinjenih Americkih Drzava", na Kosovu. Taj agnazman bi trebalo da bude ubrzan i konkretan, kako bi doveo do mira i stabilnosti na Kosovu i sirem regionu, zakljucuje se u saopstenju koje prenosi KIC.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /