ponedeljak, 13. jul 1998.

PROTEST “LISTE ZA SANDZAK DR SULEJMAN UGLJANIN" NA GODISNJICU UVODJENJA PRINUDNIH MERA U SO NOVI PAZAR

Ugljanin: Nastavljamo mirnu borbu

Novi Pazar. - Godisnjicu uvodjenja prinudne uprave u SO Novi Pazar koalicija “Lista za Sandzak dr Sulejman Ugljanin" ipak je obelezila protestom u centru Novog Pazara, uprkos, istina usmenoj, sugestiji novopazarskog MUP-a “da bi okupljanjem mogla biti ugrozena imovina, ljudi i bezbednost saobracaja". Protesti su tekli mirno, bez ijednog incidenta, a red su odrzavali aktivisti Ugljaninove SDA Sandzaka.

Malo talasanje izazvala je pojava na protestu Sulejmana Ugljanina sa suprugom Mersijom i skandiranje oko hiljadu i po prisutnih: “Suljo, Suljo"! Azem Hajdarevic, portparol “Liste za Sandzak dr Sulejman Ugljanin", procitao je proglas o protestima, podsecajuci okupljene gradjane “da je godinu dana ranije Vlada Srbije bez ikakvog povoda na najbrutalniji nacin pogazila izbornu volju gradjana Novog Pazara izrazenu na izborima 3. novembra 1996. godine". Hajdarevic je, kao i Ugljanin, zamolio gradjane “da protestuju na miran nacin i dostojanstveno i da ne daju povod rezimu da primeni silu".

Posle protesta, medju liderima koalicije “Lista za Sandzak dr Sulejman Ugljanin" vladalo je primetno zadovoljstvo, a okupljenim brojnim novinarima, iz zemlje i inostranstva, Sulejman Ugljanin je rekao: “Muslimani u Sandzaku su nezadovoljni sadasnjim polozajem, jer su izbaceni iz Ustava. Nastavljamo da se borimo za nasa prava, mirno i kroz institucije sistema. Ja sam sa vama, ja uvek pobedjujem, nikad nisam porazen i zato ostanite uz mene do kraja".

D. Bjelopoljac

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /