ponedeljak, 13. jul 1998.

ZBOG NAVODNE PROMENE PROPISA O BORAVKU STRANACA

Grupa jugoslovenskih turista zadrzana u Turskoj

Beograd, Beta. - Autobus sa jugoslovenskim turistima vracen je u subotu sa turske granice, jer se spisak putnika koji su usli u Tursku ne slaze sa spiskom izlaska iz te zemlje, saopstile su juce beogradske turisticke agencije Bizantin, Bela turs i ZPU turs.

U Tursku je 29. juna usla grupa od 30 Jugoslovena, ali su dvoje turista uplatili boravak u letovalistu Kusadasi u dve smene. Oni su bili na spisku, ali ne i u autobusu koji se 10. jula nasao na tursko-bugarskoj granici. Turske carinske vlasti su vodicu saopstile da je na snazi novi propis prema kojem grupa turista koj je jednim autobusom usla u Tursku mora istim autobusom i da se vrati. Carinicima je predat spisak od 29. juna i potvrda hotela i turskog partnera da je u autobusu tursiticka grupa na letovanju, sto carinska sluzba nije prihvatila, vec je trazeno resenje turskog ministarstva saobracaja, navodi se u saopstenju. Buduci da se radilo o danima vikenda, agencije nisu mogle da pribave trazeno resenje, pa su, kako se navodi, turisti smesteni u hotelu Jedrene do ponedeljka.

Beogradske agencije navode da turska ambasada u Beogradu nije upoznata sa bilo kakvim novim propisima o turistickim ulascima u Tursku. U saopstenju Bizantina, Bela tursa i ZPU tursa se navodi da se u ponedeljak ocekuje da jugoslovenska ambasada kontaktira tursko ministarstvo saobracaja u Ankari kako bi se dobilo pravo objasnjenje.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /