ponedeljak, 13. jul 1998.

SOCIJALISTICKA NARODNA PARTIJA CRNE GORE

Netacne tvrdnje crnogorskih medija

Podgorica, Beta. - Socijalisticka narodna partija Crne Gore optuzila je crnogorske drzavne medije da su "stidljivo i u iskrivljenom smislu" prikazali Nacrt ugovora o resavanju spornog teritorijalnog pitanja Prevlake, koji je juce usvojila jugoslovenska vlada. "Drzavni mediji, kao produzena ruka neodgovorne i nekvalifikovane vlasti u Crnoj Gori imaju poseban zadatak da od crnogorske javnosti sakrivaju cinjenice, koje su neumitne i govore protiv pozicije i postupaka crnogorske vlasti", navodi se u saopstenju SNP.

Ta stranka je negirala navode drzavnih medija u Crnoj Gori da je crnogorski predlog o resavanju statusa Prevlake Savezna vlada "u potpunosti prihvatila". "Neistinitost tih tvrdnji dokazuje se prostim uporedjivanjem stavova i predloga Vlade Crne Gore i Savezne vlade", ocenjuje SNP i dodaje da su u "ovom pitanju jedini i odlucujuci stavovi jugoslovenske vlade".

U saopstenju se navodi da naglasavanje razlika u stavovima crnogorske i jugoslovenske vlade zapostavlja drzavne interese te republike i nastavlja svoju politiku dodvoravanja centrima moci", navodi SNP.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /