ponedeljak, 13. jul 1998.

PREGOVORI O SASTAVU CRNOGORSKE VLADE

Zarko Rakcevic odbio mesto potpredsednika

Podgorica, FoNet. - Lider Socijaldemokratske partije Crne Gore Zarko Rakcevic nije prihvatio ponudu mandatara Filipa Vujanovica da bude potpredsednik u novoj crnogorskoj vladi, pise u subotnjem broju nezavisnog podgorickog dnevnika “Vijesti". Zarko Rakcevic je “Vijestima" rekao da mu je ponudjeno potpredsednicko mesto u vladi, ali da je on to odbio, jer je njegov i stav SDP Crne Gore da predsednik stranke ne bude clan vlade.

Prema pisanju podgorickog lista, Vujanovic je drugo potpredsednicko mesto ponudio drugom koalicionom partneru, predsedniku Narodne stranke Novaku Kilibardi i on ce verovatno prihvatiti tu funkciju. Vujanovic se, dodaje list, saglasio da NS pripadnu i cetiri ministarska resora, uz nagovestaj da bi Draganu Socu trebalo da pripadne mesto ministra pravde, Budimiru Dubaku ministra kulture, a sadasnji potpredsednik vlade Predrag Drecun ce dobiti neki drugi resor. Isti izvor navodi da ce novi kabinet Filipa Vujanovica biti znacajno smanjen na racun ministara bez portfelja i potpredsednika, odnosno vise nece biti ministara bez resora.

Dve parlamentarne partije koje zastupaju Albance u Crnoj Gori, Demokratska unija Albanaca i Demokratski savez u Crnoj Gori, odlucili su na sednicama svojih glavnih odbora da prihvate ponudu mandatara Filipa Vujanovica i ucestvuju u novoj crnogorskoj vladi. Predsednik DUA Bajram Redza izjavio je da ce ta stranka traziti resor za manjinske narode, ali ce prepustiti mandataru Vujanovicu da odluci o ovom zahtevu. U Demokratskom savezu u Crnoj Gori su izrazili interes za dva mesta pomocnika ministara - obrazovanja i informacija.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /