ponedeljak, 13. jul 1998.

REAGOVANJE STRANAKA NA REZOLUCIJU OEBS O KOSOVU

Nasa zemlja zasluzuje uspesniju diplomatiju

Beograd, Beta. - Rezolucija Parlamentarne skupstine OEBS izuzetno je stetna po SRJ i “ponajvise predstavlja posledicu nesposobnosti i zlonamernosti rezima u Srbiji", ocenjuje juce Demokratska stranka. “Rezim koji je nasu drzavu doveo dotle da joj pod prinudom budu nametnuti posmatraci, ciji nam izvestaji inace mogu samo ici u prilog, nije znao, niti hteo, da to iskoristi i koliko je moguce popravi pozicije nase zemlje u svetu", navodi se u saopstenju DS.

Ta stranka je navela da clanovi jugoslovenske parlamentarne delegacije na sednici Parlamentarne skupstine OEBS u Kopenhagenu Ljubisa Ristic i Milan Bozic svoj “slab ucinak" pravdaju “navodnom sposobnoscu delegacije ilegalne albanske drzave na Kosmetu". “Nasa zemlja zasluzuje drugaciju i uspesniju diplomatiju, iza koje ce stajati demokratska i evopejska Srbija", navodi se u saopstenju.

Rezolucija Parlamentarne skupstine OEBS ne uvazava osnovne cinjenice o kosmetskoj krizi i u direktnoj je suprotnosti sa Moskovskom deklaracijom i stavovima Kontakt grupe o Kosovu, ocenio je Srpski pokret obnove. U saopstenju, SPO ocenjuje da rezolucija skupstine OEBS “vise lici na strane zute stampe, nego na relevantan politicki dokument, zbog cega ce brzo biti zaboravljena".

Potpredsednik Vlade Srbije Tomislav Nikolic protestovao je zbog odlaska delegacije jugoslovenskog parlamenta na zasedanje Parlamentarne skupstine OEBS u Kopenhagen.

“Nama je neshvatljivo prisustvo delegacije Skupstine Jugoslavije na zasedanju u Kopenhagenu, kao sto nam je neshvatljivo da ima takvih pojedinaca medju poslanicima u Skupstini SRJ, koji svojim prisustvom na ovakvim skupovima ponizavaju Jugoslaviju", rekao je jagodinskoj televiziji “Palma plus" Tomislav Nikolic, koji je i zamenik predsednika Srpske radikalne stranke. Nikolic je rekao da je “ponovo potvrdjen stav SRS da na skupove kao sto je bila Parlamentarna skupstina OEBS-a jugoslovenski predstavnici ne treba da idu".

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /