utorak, 14. jul 1998.

PRVI RADNI DANI NOVOG GENERALNOG DIREKTORA KLINICKOG CENTRA SRBIJE

Ostavka prof. Vase Antunovica?

Pocetak prve radne nedelje novog generalnog direktora Klinickog centra Srbije, profesora dr Jovana Hadzi Djokica, obelezile su, uglavnom, tesko proverljive i nepotvrdjene informacije koje se odnose na moguce planove novog prvog coveka najvece zdravstvene ustanove u Srbiji. Jedna od takvih, nezvanicnih, informacija kaze da je profesor dr Vasa Antunovic, dugogodisnji zamenik generalnog direktora KCS, podneo ostavku na dosadasnju funkciju.

Profesora Antunovica juce nije bilo moguce naci, a sekretarica u njegovom kabineru u upravi rekla je da je na sluzbenom putu. Uzimajuci u obzir to da je profesor Antunovic bio jedan od protivkandidata dr Hadzi Djokicu, kao i to da su obojica imala problema sa vrlo “vrucim" anonimnim pismima za vreme odlucivanja o tome ko ce postati novi direktor, izvori u KCS ne iskljucuju mogucnost da vest o Antunovicevoj ostavci nije samo trac. Bolji poznavaoci prilika u ovoj zdravstvenoj ustanovi kazu da se “dobro secaju kako su ostavke padale i povlacile se", pa ne uzimaju preterano ozbiljno traceve koji ispunjavaju hodnike KCS.

Da li ce novi direktor izvrsiti neke kadrovske promene, te postaviti nove direktore instituta i klinika, znace se, verovatno, vrlo brzo. Jedan deo zaposlenih u KCS smatra da je sadasnja garnitura direktora uglavnom “zadovoljavajuca" i po strucnosti i po partijskoj pripadnosti. Drugi, pak, kazu da to nije tako cisto i da ce nekih promena biti. Da li ce se promene odvijati uz striktno pracenje politicke opredeljenosti, ili ce se u novom odabiru kadrova koristiti neki suptilniji metodi, ostaje da se vidi. Mozda kao ilustracija moze da posluzi recenica jednog od direktora koji je rekao: “Ne bi trebalo nista da menja, jer je ovo kadrovsko resenje dobro. Vecina direktora je u JUL-u, a ona manjina mu dobro dodje da prikaze politicku raznolikost u kuci."

S. M.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /