utorak, 14. jul 1998.

Zoran Todorovic Kundak - 24.10.1997.

Smrt levicara

Da ovde nije zgodno biti bogat, posebno ne ako je taj kapital stecen pod firmom Jugoslovenske levice, pocelo je da se dokazuje kada je 24. oktobra prosle godine ubijen, u klasicnom mafijaskom stilu, Zoran Todorovic Kundak, generalni sekretar JUL. Todorovicu je ispred zgrade “Beopetrola", ciji je direktor bio, oko osam casova ujutru s ledja pritrcao mladic sa kacketom i ubio ga sa nekoliko rafala iz “heklera".

Mladic je onda pobegao, a ceo drzavni vrh ostao je prilicno ucveljen i cini se zabrinut za svoju sudbinu. Drzava je kroz saopstenja rezimskim medija odmah pokusala da ovo ubistvo okarakterise kao politicko, jer je Zoran Todorovic, kako su objasnjavali, “bio iskreni borac za ideje jugoslovenstva, jednakosti, ravnopravnosti".

Kad bi se jednog dana i ispostavilo da se radi o politickom ubistvu svakako bi se “izblamirao" onaj deo javnosti koji je uporno tvrdio da je ovaj naftaski magnat i siva eminencija mnogih unosnih drzavnih poslova “pao" zbog svoje “cudne" sklonosti ka enormnom bogacenju. I cudnog osecaja “nedodirljivosti".

Sahrani na Novom bezanijskom groblju prisustvovao je, opet, citav drzavni vrh, sa predsednikom Milosevicem na celu povorke, a pismo iz Indije uputila je i Todoroviceva “najbolja drugarica" dr Mira Markovic. Sve mu je oprostila, kako stoji u tom pismu, predsednik je zaplakao, a policija je krenula u istragu koja jos traje i ne zna se kad ce se zavrsiti.

D. P.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /