utorak, 14. jul 1998.

Lak trijumf “plavih" na trofeju Becej ’98.

Preporuka za “fajnal-for"

Becej. - Medjunarodni vaterpolo turnir “Trofej Beceja ’98". zavrsen je trijumfom reprezentacije Jugoslavije koja je sve svoje protivnike savladala i po ocenama prisutnih strucnjaka prikazala najbolju igru. Becej, grad domacin, je zaista sve ucinio da se ovaj turnir, koji je onovo zaziveo posle osam godina, protekne u najboljoj organizaciji u svakom pogledu.

Sta reci o turniru koji je zadovoljio ljubitelje vaterpola u gradu na Tisi, ali su strucnjaci bili pomalo i uzdrzani kada su komentarisali kvalitt prikazanog kvaliteta igre. Ne treba zaboraviti da je samo nasa reprezentacija igrala u svom, moze se reci, najboljem sastavu. Sve ostale selekcije su bile hendikepirane odsustvom svojih nosilaca igre i to se odrazilo na prikazano. Vredi ponoviti da je za najboljeg igraca turnira proglasen Aleksandr Ciric. Selektor “plavih" Nikola Stamenic je po zavrsetku turnira izjavio:

- Zahvalio bi se svim ljudima iz Beceja koji su ovaj turnir organizovali. Znam da im nije bilo lako i da su ulozili mnogo, mnogo truda da turnir protekne na zeljenom nivou kako to i zasluzuju reprezentacije koje su gostovale u Beceju. Domacini su sve ucinili da dokazu da su sposobni za organizaciju velikih takmicenja i u tome su u potpunosti uspeli. Sto se tice igre nase reprezentacije moram da istaknem da nisam zadovoljan. Pojedinci jos uvek ne shvataju da nastupi u reprezentaciji nisu prilika samo za individualno isticanje. Takvo poimanje obaveza niti sam, niti cu tolerisati. Vaterpolo je kolektivna igra i to treba da bude jasno svakom clanu reprezentacije.

Delegat LEN-a Fred van Dorp je na kraju turnira izjavio:

- Mogu da kazem da je VK Becej i grad Becej u celosti ispunio moja ocekivanja sto s organizacije tice. Nadam se da ce Evropska vaterpolo federacija uvaziti moje misljenje kada u septembru budu odlucivala o gradu domacinu sledeceg fajnal-fora.

Reprezentacija Jugoslsavija nasnjtavlja pripreme zlja predstojece prvenstvo Evrope koje ce se odrzati iduce godine u Firenci i za Olimpijske igre 2000. u Sidneju. U sklopu tih priprema je i nastup na medjunarodnom turniru u Budimpesti vec ove sednice (sreda-nedelja) na kojem ce ucestvovati selekcije Madjarske, Jugoslavije, Nemacke, Holandije, Kazahstana i austrije.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /