utorak, 14. jul 1998.

BIVSA TV VODITELJKA SVEDOCILA O UBISTVU CUVENOG MODNOG KREATORA

Mersiha Colakovic svedok ubistva Versacea

Majami, Beta. - Jedini ocevidac ubistva poznatog modnog kreatora Djanija Versacea je nekadasnja voditeljka Televizije Beograd Mersiha Colakovic, javlja agencija AP. Ona je policiji Majami Bica izjavila da “Versece nije mogao da vidi ubicu ili da se okrene jer se sve dogodilo u sekundi".

U jucerasnjem broju, dnevnik “Majami herald" objavljuje, do sada neobjavljivano, svedocenje Colakoviceve dato policiji. Versace je ubijen 15. jula 1997, ispred svoje kuce u Majamiju, a njegov ubica Endrju Kunenen je izvrsio samobuistvo na svom brodu usidrenom u istom gradu, devet dana kasnije. Mersiha Colakovic, koja zivi u Italiji, je americkoj policiji dala dve izjave. Prvu je dala pod pseudonimom plaseci se mogucnosti da je ubistvo kreatora organizovala mafija, dok je drugu dala kad je otkriveno telo ubice. Prema navodima policije ona je bila “najbolji svedok" i u trenutku zlocina bila je udaljena samo tri metra od mesta gde se on dogodio.

- Dobro sam videla sta se dogodilo. Setala sam kada sam prepoznala Versacea. Nasmesila sam mu se i on se nasmesio meni, rekla je Colakoviceva policiji. Ona je rekla da je videla ubicu koji joj je izgledao kao turista ili jedan od kreatorovih obozavatelja i da je taj muskarac izvadio pistolj i ispalio iz blizine dva metka u Versacea. Colakoviceva je dodala da je ubica zatim sklonio pistolj i odsetao niz ulicu. “Prosao je pola ulice dok prolaznici nisu shvatili sta se dogodilo", rekla je ona.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /