sreda, 15. jul 1998.

NEZAVISNI SINDIKAT PENZIONERA SRBIJE

Stari ljudi sutra ponovo izlaze na ulicu

Beograd. - Sutra ce se u Beogradu po 17. put okupiti penzioneri koji zahtevaju da se do kraja ovog meseca isplati drugi deo aprilskih penzija i obezbedi novac za izmirenje starog duga od dve i po penzije. Protest pocinje u 10 sati na Trgu Nikole Pasica odakle ce penzioneri prosetati do zgrade Vlade Srbije i uruciti svoje zahteve.

“Ukoliko se do kraja jula ne isplati drugi deo aprilske penzije to znaci da Vlada uvodi novu praksu da penzioneri mesecno dobijaju samo pola penzije jer su i juni prezivljavali sa prepolovljenim primanjima", rekao je na jucerasnjoj konferenciji za novinare dr Milan Djuric, predsednik Izvrsnog odbora Nezavisnog sindikata penzionera Srbije. “Ovi zahtevi ne znace da odustajemo od svih ranijih, a pre svega od zahteva da se postuje zakon i penzije isplacuju u roku i u predvidjenom iznosu. Ponovicemo i zahteve sa proslog protesta da se smeni Borisav Milacic, republicki ministar za finansije, i dr Jovan Krkobabic, predsednik Upravnog odbora Republickog penzionog fonda".

Na adresu ekonomista poput dr Zorana Popova juce je upucena kritika da se trude da dodatno uvecaju penzionersko nezadovoljstvo isticuci da su i ove penzije za nase prilike previsoke. “Oni rade po nalogu Vlade i neredovnu isplatu penzija obrazlazu velikim brojem penzionera umesto da sa pozicije svoje struke dokazuju da je privreda nesposobna da obezbedi dohodak, a samim tim i vlast koja ne moze da nadje resenje za izalak iz visegodisnjeg mrtvila", rekao je dr Djuric.

M. V.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /