sreda, 15. jul 1998.

MOMIR BULATOVIC U RAZGOVORU S NOVINARIMA PRILIKOM POSETE PK “BEOGRAD"

Savezna vlada ce biti rekonstruisana

Vladajuca koalicija “Da zivimo bolje" u Crnoj Gori ima jugoslovenski program koji bi trebalo da dokaze, izjavio savezni premijer

Beograd, Beta. - Savezni premijer Momir Bulatovic najavio je juce rekonstrukciju jugoslovenske vlade, ali je negirao mogucnost koalicione vlade Demokratske partije socijalista (DPS) Crne Gore i Socijalisticke partije Srbije (SPS). “Savezna vlada ce biti rekonstruisana i ja cu obaviti konsultaacije i voditi sve izmene u vladi", rekao je Bulatovic novinarima, tokom obilaska Poljoprivrednog kombinata Beograd. On je odbacio mogucnost da DPS i SPS formiraju koalicionu vladu, pod uslovom da DPS dobije mesto saveznog premijera, sto je juce najavio funkcioner DPS i bivsi potpredsednik Vlade SRJ Vojin Djukanovic. “Cinjenica je da je partija koja je mene predlozila (Socijalisticka narodna partija), pojedinacno najjaca jugoslovenska partija iz Crne Gore i da ima znacajnu podrsku u saveznom parlamentu.

Moj predlog i ponuda je da deblokiramo savezni parlament i da krenemo da resavamo nase zivotne probleme", rekao je Bulatovic. Momir Bulatovic je rekao da vladajuca koalicija u Crnoj Gori “Da zivimo bolje" “ima jugoslovenski program, koji bi trebalo da dokaze". On je izrazio ocekivanje da ce jugoslovenska Skupstina uskoro biti “deblokirana", ali je dodao da “deblokada parlamenta ne zavisi samo od njega". Savezni premijer je jos rekao da je Savezna vlada “vise nego spremna da pruzi svu neophodnu pomoc" za pocetak dijaloga o Kosovu i dodao da je pitanje prava i zastita nacionalnih manjina u nadleznosti republika.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /