ponedeljak, 1. jun 1998.

U CRNOJ GORI JUCE ODRZANI VANREDNI PARLAMENTARNI I LOKALNI IZBORI

Odziv dobar, rezultati u utorak

U Izbornom stabu koalicije “Da zivimo bolje - Milo Djukanovic" nezvanicno saopsteno da prve informacije daju osnove za optimizam. Specijalne snage MUP sinoc blokirale prilaz sedistu Bulatoviceve partije, jer su se plasile incidenata posle najave masovnog okupljanja

Podgorica. - Prema nezvanicnim podacima prijevremeni parlamentarni i lokalni izbori u Crnoj Gori zavrseni su prema planu sinoc u 20 casova. Takodje, prema nezvanicnim podacima, na nekoliko birackih mjesta izbori su potpuno prekinuti zbog raznih neregularnosti, dok je na drugima bilo kracih prekida iz raznoraznih razloga.

Sinoc nesto prije 22 casa, u izbornim stabovima favorita na izborima nijesu se mogli dobiti preliminarni podaci o rezultatima izbora, posto su sa terena tek pristizale informacije. Jedino nam je u Izbornom stabu koalicije “Da zivimo bolje - Milo Djukanovic" nezvanicno receno da prve informacije daju osnova za optimizam. Optimizam se zasniva na podacima da je u nekim opstinama (Niksic i Herceg Novi) napravljen preokret u korist koalicije, racunajuci prema rezultatima ostvrenim u drugom krugu predsjednickih izbora. Tenzija u Podgorici sinoc je podignuta nakon sto se saznalo da su specijalne snage MUP Crne Gore blokirale, nesto oko 19 casova, ulicu “Vaka Djurovica" u kojoj je sjediste Bulatoviceve Socijalisticke narodne partije CG i njihov izborni stab. Policija je onemogucila saobracaj u ovoj ulici, a jedno vrijeme je prolaz bio onemogucen i gradjanima. Izuzetak su bili novinari i aktivisti SNP CG, koji su clanovi birackih odbora.

U Izbornom stabu SNP CG novinarima nijesu znali da kazu zbog cega je uspostavljena policijska blokada, ali prema nezvanicnim informacijama u pitanju je bila preventivna akcija, posto je bilo najava da se kod sjedista SNP-a priprema veliko okupljanje pristalica, sto bi moglo da bude problematicno sa bezbjednosnog stanovista.

Kako nam je javljeno iz sjedista Bulatoviceve partije, policijska blokada je dignuta nesto oko 22 casa. Navodno je tome prethodio razgovor Predraga Bulatovica, potpredsjednika SNP-a sa Svetozarom Marovicem, predsjednikom crnogorskog parlamenta.

Preventivnom se moze shvatiti i akcija zatvaranja kafica u dvije centralne podgoricke ulice - Njegosevoj i Hercegovackoj - nesto oko 20 casova, kao i onemoguacvanje okupljanja pristalica DPS-a i koalicije “Da zivimo bolje" ispred zgrade crnogorske vlade, gdje je sjediste DPS-a i Izborni stab koalicije. Kako je najavljeno privremeni zvanicni rezultati bice poznati u utorak.

B. I. Milicic
D. Vukovic

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /