ponedeljak, 1. jun 1998.

PISMO REPUBLICKOG SEKRETARA ZA INFORMACIJE MISIJI OEBS

Mediji iz Srbije nisu postovaliizbornu tisinu

Podgorica, Beta. - Republicki sekretar za informacije Bozidar Jaredic zatrazio je da posmatracka misija OEBS-a u Crnoj Gori konstatuje da pojedini mediji u Srbiji nisu postovali izbornu tisinu uoci nedeljenih parlamentarnih izbora u ovoj republici. U Jaredicevom pismu koje je u subotu objavila “Pobjeda" i “Vijesti" istice se da se to posebno odnosi na “Politiku, "Tanjug“, "Borbu“ kao i na RTV Srbije. “Uvazavajuci cinjenicu da navedeni mediji imaju znacajan uticaj na kreiranje javnog mnjenja u Crnoj Gori, skrecemo vam paznju na krsenje izborne tistine, uz molbu da to konstatujete u svom izvjestaju", porucuje Jaredic.

Jaredic je prosle nedelje takodje uputio dopis tim beogradskim medijima, trazeci da postuju ustanovljena pravila ponasanja medija za vrijeme izborne sutnje, uz upozorenje da ce u suprotnom Sekretarijat za informacije, saglasno svojim ovlascenjima, ograniciti njihovu distribuciju na teritiriji Crne Gore.

Prema pisanju jucerasnje “Politike" policija je u subotu zaplenila deo tiraza ovog lista za CrnuGoru, dok su celokupni tiraz za podrucje Podgorice, Niksica i Cetinja “otkupile neidentifikovane osobe".

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /