ponedeljak, 1. jun 1998.

SAOPSTENJE GENERALSTABA VJ

Poginula trojica pripadnika VJ

Beograd, (Beta). - Generalstab Vojske Jugoslavije (VJ) saopstio je da su u petak oko 17.30 casova, prilikom redovnih aktivnosti u pojacanom obezbedjenju drzavne granice u sirem rejonu karaule Morina, opstina Djakovica, od dejstva teroristicke mine tri pripadnika VJ izgubila zivote, dok su jos dvojica ranjena.

U saopstenju se navodi da su poginuli vodnik Dragan Ignjatovic, rodjen 23. 3. 1972. u Leskovcu i vojnik Vojkan Matic, rodjen 21.10.1997. u Aleksincu i da je tesko ranjeni Dusan Tasic, rodjen 15. 6.1977. u Pozarevcu, “i pored ukazane hitne medicinske pomoci, u toku transporta na Vojnomedicinsku akademiju (VMA), podlegao povredama".

Ranjeni su potporucnik Vladica Djordjevic, rodjen 15. 6.1973. u Prokuplju i vojnik Zarko Milosavljevic, rodjen 21.10.1978. u Pristini koji su, kako se navodi u saopstenju, “medicinski zbrinuti na VMA u Beogradu i nalaze se van zivotne opasnosti".

Generalstab VJ saopstava i da je “u energicnom odgovoru pripadnika VJ razbijena teroristicka grupa i zarobljeno 11 terorista". Porodicama tragicno poginulih pripadnika VJ telegrame saucesca uputio je nacelnik Generalstaba VJ general-pukovnik Momcilo Perisic.

Put Pristina-Pec i dalje zatvoren za saobracaj

Pristina, Beta. - Magistralni put Pristina-Pec i dalje je zatvoren za saobracaj putnickih i teretnih vozila. Novinare koji su juce oko 9.30 pokusali da prodju tim putem, policija je zaustavila kod sela Komorane, oko 30 kilometara od Pristine i posle legitimisanja, vratila u Pristinu.

Na tom punktu primecene su jake policijske snage i nekoliko policijskih oklopnih vozila. Sela izmedju Slatine i Komorana deluju pusto, a pored puta primetni su samo policijski polozaji. Kafana “Careva cesma" u blizini Komorana je pusta i oko nje su takodje vidljivi polozaji policijskih snaga.

Policajci na kontrolnom punktu u Komoranima rekli su novinarima da je magistralni put bezbedan za saobracaj “jos samo kilometar i po od punkta". Srpski izvori u Pristini navode da je bezbedan put iz tog grada do Peci, obilaznim putem preko Prizrena, Djakovice i Decana.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /