ponedeljak, 1. jun 1998.

JUL I NIJE NAPRAVLJEN DA BI TROSIO ENERGIJU U BORBI ZA VLAST

Mirjana Markovic na izbornoj konferenciji za Zlatiborski okrug

Zlatibor, FoNet. - Predsednik Direkcije Jugoslovenske levice (JUL) Mirjana Markovic izjavila je u subotu na Zlatiboru da JUL ima velike probleme u Crnoj Gori, ali i da oni “na izvestan nacin idu u prilog JUL-u", jer se “takav agresivni revansizam", kako je ocenila, “ispoljava samo prema onome ko se smatra vaznim i prema kome se oseca strah".

“Agresivna mrznja, koju prema JUL-u u Crnoj Gori ispoljava vladajuca desnica, pokazuje da je nasa partija vazna i da je se plase", rekla je ona na prvoj izbornoj konferenciji JUL-a za Zlatiborski okrug. Predsednik Direkcije JUL-a, koji je povukao izborne liste sa crnogorskih izbora, rekla je da ta stranka “i nije napravljena zato da bi energiju utrosila na izborne i parlamentarne aktivnosti u borbi za vlast".

Isticuci da je Zlatiborski okrug predstavljao “jedno od neprikosnovenih uporista levice", Markovic je ocenila da se levica zato “osecala presigurnom", pa su joj vremenom poceli da slabe odbrambeni mehanizmi. Levica se u ovom kraju nije snasla i dozvolila je sebi da bude porazena od prve desnice koja je bila samo agresivna i nevaspitana, rekla je Mirjana Markovic, ocenjujuci da JUL zato mora da prilagodi svoju misao i organizaciju sadasnjem vremenu, jer “levica i nema drugi izbor - ili ce biti nova, ili je nece biti uopste", prenose begradski mediji.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /