ponedeljak, 1. jun 1998.

NA MEDJUNARODNOM POZORISNOM FESTIVALU U POLJSKOJ

JDP sa “Buretom baruta" osvojila nagrade kritike i publike

Torunj, Beta. - Jugoslovensko dramsko pozoriste iz Beograda osvojilo je na 8. medjunarodnom pozorisnom festivalu “Kontakt 98" u poljskom gradu Torunju dva priznanja - nagradu kritike i nagradu festivalske publike.

“Jugosloveni se moraju osecati moralnim pobednicima ovogodisnjeg 'Kontakta'", javili su u prvim izvestajima poljski novinari, koji su predstavu beogradskog pozorista “Bure baruta" Dejana Dukovskog u reziji Slobodana Unkovskog ocenili kao najznacajniji dogadjaj festivala. Predsednik medjunarodnog zirija Jezi Kenig je pre citanja odluke o dobitniku gran prija festivala, javno izrazio zaljenje sto beogradskom ansamblu nije dodeljena nijedna zvanicna nagrada.

Saopstenje o nagradama kritike i publike pozdravljeno je ovacijama. Na festivalu “Kontakt 98", koji je zavrsen u subotu uvece ucestvovalo je 14 pozorista iz Poljske, Engleske, Nemacke, Svajcarske, Bugarske, Rusije, Ceske, sa Reiniona i iz Jugoslavije. Glavnu nagradu osvojila je pozorisna trupa sa Reiniona koja je egzoticnim folklorom uspela da ostavi utisak na gledaliste.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /