ponedeljak, 1. jun 1998.

NA GRANICNOM PRELAZU UVAC KOD PRIBOJA

Sprecen ulazak kosovskih izbeglica u RS

Priboj, Beta. - Jugoslovenske pogranicne vlasti onemogucile su nekoliko izbeglica sa Kosova, albanske i muslimanske nacionalnosti, da predju na teritoriju Bosne i Hercegovine, odnosno Republike Srpske, saopstio je juce Sandzacki odbor za ljudska prava.

Po recima predsednika pribojskog ogranka ovog odbora Dzemala Halilagica, sa granicnog prelaza Uvac kod Priboja vracena je “jedna mlada Albanka sa detetom u narucju zato sto na pasosu nije imala bebinu fotografiju". Druga je, po njegovim recima, vracena jer je imala putnu ispravu na albanskom jeziku. Clanovi porodice Licina iz sela Vitomirice, muslimanske nacionalnosti, vraceni su zbog toga sto deca nisu imala druge isprave osim izvoda iz maticne knjige rodjenih starijeg datuma izdavanja, dodao je Halilagic.

On je jos rekao da su mu stariji clanovi te porodice rekli da su “morali da napuste svoja sela" na Kosovu jer “sve gori" a “Oslobodilacka vojska Kosova obara srpske helikoptere". Oni tvrde i kako su im “pretili pripadnici policije, Vojske Jugoslavije i 'arkanovci' da ce se prvo obracunati sa Siptarima, a potom i sa Bosnjacima", dodao je Halilagic.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /