ponedeljak, 1. jun 1998.

KOSOVO: NASTAVLJENI SUKOBI U OKOLINI DECANA

Zestoka vatra u selu Vranovac

Beograd, FoNet. - Pristinski Media centar saopstio je sinoc da je policija potvrdila da je "likvidirala vise desetina terorista", odgovarajuci danas pre podne "na jaku vatru iz sela Vranovac, Istinic, Beleg i Crnobreg". Media centar Udruzenja novinara Srbije (UNS) navodi da je policajac Tomislav Fatic poginuo juce oko 15 sati u selu Poklek, blizu Glogovca u Drenici. Na njega je iz zasede pucano iz automatskog oruzja. Fatic je rodjen 1973. godine u Peci, a bio je radnik Odeljenja Ministarstva unutrasnjih poslova Srbije u Glogovcu. U okolini Decana tesko ranjen policajac Dusan Urosevic, u napadu koji su pre podne izvele naoruzane grupe Albanaca na policiju u okolini Decana, gde su sinoc lakse ranjeni policajci Slavko Tomasevic i Dragan Stojanac. Urosevic je prebacen u bolnicu u Pristini, gde se lekari bore za njegov zivot.

Media centar UNS dodaje da "i albanski izvori potvrdjuju da ima poginulih u sukobima policije sa grupama naoruzanih Albanaca u pogranicnom pojasu, izmedju Djakovice i Decana" i da se "tvrdi da ima i ranjenih i da je zapaljeno vise kuca". Na policiju koja obezbedjuje put Pec - Djakovica i juce u vise navrata otvarana je vatra iz automatskih pusaka, rucnih bacaca i minobacaca. "Pripadnici policije su razbili i neutralisali vise teroristickih grupa", medju kojima su, kako saznaje Media centar, "bili i strani placenici iz BiH i Albanije", a policija ih je "naterala u bekstvo prema Malisevu, Orahovcu, Klini i Drenici". Policija je, kako se dodaje, zbog velike koncentracije naoruzanih grupa Albanaca, evakuisala i zbrinula iz sela oko Decana civilno stanovnistvo.

Nastavak pregovora 5. juna

Beograd, Beta. - Naredni sastanak drzavne delegacije Srba i delegacije predstavnika politickih partija Albanaca sa Kosova i Metohije bice odrzan u petak 5. juna u Pristini, saopsteno je iz kabineta potpredsednika Vlade Srbije Ratka Markovica.

Pregovaracki timovi koje su imenovali jugoslovenski predsednik Slobodan Milosevic i lider kosovskih Albanaca Ibrahim Rugova, poslednji put su se sastali 22. maja u Pristini.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /