utorak, 2. jun 1998.

MILAN PANIC, BIVSI JUGOSLOVENSKI PREMIJER

Opredeljenje Crnogoraca - ohrabrenje za druge

Beograd. - “Vas reformski i demokratski kurs dobio je jos jednu podrsku i overu od naroda Crne Gore. Impresivna je odluka naroda u ovoj federalnoj jedinici Jugoslavije da sledi one programe koji mu nude zivotnu perspektivu", navodi se u cestitki Milana Panica, bivseg jugoslovenskog premijera, predsednika Kompanije ICN.

“Bio bih srecan ako bi ovo opredeljenje Crnogoraca bilo ohrabrenje za druge - da napuste demagoge, i njihovu politiku obmana, i upute se ka onom sto ste Vi tako jednostavno stavili na Vasu izbornu zastavu: Ka boljem zivotu.

Ova pobeda je velika i ima siri znacaj i dalekoseznu vaznost. Njome je jos jednom odbranjena ravnopravnost republika kao osnove federacije. Bitan je i momenat u kojem je ona ostvarena, jer je kriza u kojoj se nalazi Jugoslavija duboka i opasna. Sada se u buducnost ove zemlje moze gledati s vise optimizma i samopouzdanja, jer Crna Gora pod Vasim vodjstvom radice neminovno i za demokratsku Srbiju. Nasa misija - misija nas koji delimo demokratska i reformska uverenja, i koji zelimo da vidimo nasu zemlju u Evropi - zavrsice se, u stvari, pobedom demokratije u Beogradu.

Ja znam da za ovu Vasu politiku, koja je pobedila u narodu, imate punu podrsku sveta i Amerike. To je od ogromnog znacaja, jer ce tako Vas program brze postati realnost", navodi se u cestitki Milana Panica predsedniku Crne Gore.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /