utorak, 2. jun 1998.

SLOVENACKA STAMPA I RADIO-TELEVIZIJA

Milosevic se sprema na uvodjenje vanrednog stanja

Ljubljana, Beta. - Slovenacki elektronski mediji i stampa posvetili su tokom vikenda i juce ujutru veliku paznju izborima u Crnoj Gori i prvim rezultatima koji ukazuju na neocekivano visoku, apsolutnu pobedu reformista pod vodjstvom predsednika Mila Djukanovica.

“U ocekivanju pobede reformista", naslov je u vrhu prve strane u jucerasnjem “Nedelu", a dopisnik pise da se iz pouzdanih izvora saznaje da se predsednik SR Jugoslavije Slobodan Milosevic u tom slucaju sprema na uvodjenje vanrednog stanja.

Dopisnik lista dodaje da su crnogorske vlasti spremile kontra-mere i aktivirale rezervni sastav policije, da je teska mehanizacija, po “slovenackom modelu", spremna da blokira kasarne i spreci izlazak tenkova na ulice, a da se u krajnjem slucaju planira i zatvaranje puteva, rusenje mostova i tunela izmedju Srbije i Crne Gore. Jucerasnje “Delo" ocenjuje da ce rezultati crnogorskih izbora odluciti i sudbinu rezima u Srbiji i samog Milosevica i da se zato sa pravom ne samo u Crnoj Gori u Djukanovica polazu velike nade.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /