utorak, 2. jun 1998.

DELEGACIJA SRJ OBNAVLJA KONTAKTE S LONDONSKIM KLUBOM

Pregovori 9. juna

Sef delegacije jos nepoznat

Beograd, Rojters. - SR Jugoslavija ce obnoviti pregovore s Londonskim klubom poverilaca 9. juna u Londonu, posto se uklone odredjene pravne prepreke, izjavio je Rojtersu izvor blizak jugoslovenskom pregovarackom timu.

“Jugoslovenski pregovaracki tim sastace se s predstavnicima Londonskog kluba 9. juna, kako bi nastavio pregovore o vracanju duga. Jos uvek se ne zna ko ce voditi delegaciju", izjavio je izvor koji je zeleo da ostane neimenovan. Poslednji sastanak je odrzan oktobra 1997. godine, ali su pregovori propali jer je jugoslovenska strana ocekivala da Medjunarodni koordinacioni komitet (ICC) u ime Londonskog kluba iznese svoj predlog resenja vracanja duga.

Pre toga, kontakti su obnovljeni maja 1997. godine, jer je pretila opasnost da dug zakonski bude ugasen, kako nije servisiran od 1992. godine. Dogovoreno je da se rok oko isticanja vaznosti duga produzava kvartalno, tokom sledece godine, pod uslovom da se pregovori nastave.

“Nas tim ide u London da cuje sta ICC ima da ponudi. A njihova ponuda mora da uvazava jugoslovensku ekonomsku realnost, jer su se stvari posle devalvacije promenile, kao i zbog toga sto Jugoslavija jos nije clan medjunarodnih finansijskih institucija", tvrdi ovaj izvor.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /