utorak, 2. jun 1998.

DANAS U PRISTINI POLUCASOVNI PROTEST

Trazi se intervencija NATO na Kosovu

Pristina, Beta. - Politicke partije kosovskih Albanca pozvale su juce sunarodnike na protest u centru Pristine, na kome ce traziti razmestanje trupa NATO na Kosovu. Taj protest zakazan je za 4. jun, saopstio je Organizacioni odbor za proteste kosovskih Albanaca, koji cine predstavnici 13 politickih partija i udruzenja kosovskih Albanaca.

Odbor je odlucio da se od danas na polucasovnim protestima odaje posta nastradalim kosovskim Albancima, “zrtvama srpske agresije na Kosovu", navodi se u saopstenju. Glavni organizator tih protesta, koji traju vise od 50 dana, prvi put je Demokratski savez Kosova (DSK) Ibrahima Rugove. DSK i partije kosovskih Albanaca koje su ucestvovale na martovskim paralelnim parlamentarnim i predsednickim izvorima, pozvale su trupe NATO da intervenisu na Kosovu, kako bi se, navodi se u saopstenju, “izbegla nova katastrofa u ovom delu Evrope".

Razmestanje NATO trupa na Kosovu i Metohiji, zatrazili su i savetnici Ibrahima Rugove (Dzemail Mustafa i Aljus Gasi) tokom jucerasnjeg susreta sa ambasadorom Norveske u Beogradu Jonom Gerderom. Ambasador Gerder je, u ime ambasadora zemalja clanica NATO, predao Rugovinim savetnicima tekst deklaracije sefova diplomatija zemalja clanica te alijanse posvecene stanju na Kosovu.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /