utorak, 2. jun 1998.

BOZIDAR JAREDIC, SEKRETAR ZA INFORMACIJE CRNE GORE

Ni govora o zabrani distribucije “Politike"

Demokratsko drustvo: Postizborno pranje
izloga posle rata plakatima u Podgorici
Foto: FoNet/AP

Podgorica, Beta. - Sekretar za informisanje Crne Gore Bozidar Jaredic negirao je juce tvrdnje beogradskog lista “Politika" da je crnogorska vlast zabranila distribuciju tog lista u Crnoj Gori.

“Republicki sekretarijat i Vlada Crne Gore nisu izdali nikakvu zabranu za bilo koji list u Crnoj Gori. To nije nas obicaj. Zna se da smo mi ovde otvoreno i demokratsko drustvo, koje je obezbedilo slobodu informisanja", rekao je Jaredic. On je dodao da “ne zna da je 'Politika' zabranjena" u Crnoj Gori“. “Ja citam iz njihove 'Politike' da je ona zabranjena, sto znaci da 'Politika' ipak stize u Crnu Goru", rekao je Jaredic.

On je istakao da vlast u Crnoj Gori nije izdala nikakav nalog za zabranu “Politike", “niti je to organizovala niti o tome ima pojma". Jaredic je rekao da se niko iz “Politike" nije javio crnogorskom Sekretarijatu za informisanje oko navodne zabrane distribucije lista i dodao da, “ako se to desilo, trebalo bi pre svega neko u 'Politici' da se zapita, zasto se to dogodilo". “Razlog mora da lezi u njima, a ne u Crnoj Gori", rekao je Bozidar Jaredic.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /