sreda, 3. jun 1998.

Seselj "pomogao" Djukanovicu

Crnogorski zakon obavezuje da sastav delegacije Crne Gore u saveznom parlamentu mora da bude proporcionalan snazi crnogorskog parlamenta i mi se nadamo da se tome niko nece protiviti. Sa drugacijim sastavom delegacije manje federalne jedinice, Srpski pokret obnove se ne bi slozio i ne bi glasao za to, rekao je juce na konferenciji za novinare Ivan Kovacevic, portparol SPO. On je dodao da njegova stranka pozdravlja pobedu kolicije “Da zivimo bolje" Mila Djukanovica.

Do znacajnog pomeranja izbornog tela u korist Mila Djukanovica doslo je sedam dana pre izbora. Tome je “kumovao" Vojislav Seselj, koji je pretio da ce Crna Gora postati deo velike Srbije. Mnogi gradjani manje federalne jedinice mislili su da iza tog stava stoje predsednik i premijer SRJ, pa su glasali za Djukanovica, ocenio je Kovacevic.

Sto se tice eventualnog ulaska SPO u saveznu vladu, Kovacevic je rekao da se o tome u stranci ne razmislja, jer, kako je istakao jos nije bilo ponuda za takvo sto.

Govoreci o legitimnosti mesta saveznog premijera, na koje je nedavno izabran Momir Bulatovic, Kovacevic je rekao: “To bilo legitimno u trenutku Bulatovicevog izbora, a crnogorski izbori nista ne menjaju po tom pitanju". Sto se tice samih izbora, Bulatovic je pokazao da je njegova Socijalisticka narodna partija pojedinacno najjaca snaga u crnogorskom parlamentu, zakljucio je Kovacevic.

N. P.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /