sreda, 3. jun 1998.

LJUBISA VITIC, DIREKTOR DIREKCIJE ZA ROBNE REZERVE SRBIJE

Drzavne nalepnice na ulju iz rezervi

Na optuzbe trgovaca iz Podgorice u vezi nelojalne konkurencije kompanije “Rodic MB", Vitic tvrdi da ta fizma ne kupuje ulje iz srpskih rezervi

Beograd, Beta. - Direktor Direkcije za robne rezerve SrbijeLjubisa Vitic rekao je juce da ce ulje iz robnih rezervi uskoro biti obelezeno nalepnicama na kojima ce pisati da je iz rezervi. Vitic je rekao da trzisna inspekcija kontrolise da li se jestivo ulje,kao i druga roba, iz rezervi prodaje po dozvoljenoj ceni, ali da ce nalepnicama biti eliminisana mogucnost zloupotreba. Vitic je demantovao da se na listi preduzeca koja dobijaju robu iz srpskih robnih rezervi ne nalazi kompanija “Rodic MB" iz Kule, ali nije iskljucio mogucnost da ta kompanija do robe iz rezervi dolazi na posredan nacin.

Sest trgovinskih preduzeca iz Podgorice zatrazilo je prosle nedelje da ih Vlada Crne Gore zastiti od, po njima, nelojalne konkurencije firme “Rodic MB", optuzivsi je da u svojim trgovinama prodaje robu po nizim cenama i sa niskom marzom sto, po misljenju crnogorskih trgovaca, moze samo neko ko robu na privilegovan nacin nabavlja iz republickih i saveznih rezervi.

Listu trgovinskih preduzeca kojima je Direkcija za robne rezerve duzna da, po odluci republicke vlade, isporuci odgovarajuce kolicine robe utvrdjuje Ministarstvo za trgovinu Republike Srbije u saradnji sa predsednicima opstina i nacelnicima okruga, rekao je Vitic. “Platezna sposobnost preduzeca je kljucni uslov za sticanje prava na robu iz robnih rezervi", rekao je direktor Direkcije za robne rezerve Republike Srbije.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /