sreda, 3. jun 1998.

PREMA AGENCIJI FRANS PRES

Nastava se operacija u zapadnom delu Kosova

Pristina, Beta-FoNet. - Srpska policija zavrsila je petodnevnu operaciju u jugozapadnom delu Kosova i ocistila Decane od separatista, javlja Rojters pozivajuci se na izvore bliske srpskim snagama bezbednosti. "Decani i (obliznje selo) Crnobreg ocisceni su od terorista", rekao je taj izvor, dodajuci da se snage bezbednosti priblizavaju Glodjanima, selu oko 15 kilometara severoistocno od Decana. Agencija dodaje da nijedna informacija iz tog dela Kosova ne moze da bude potvrdjena od nezavisnih izvora, jer ni srpske snage ni OVK ne dozvoljavaju novinarima, medjunarodnim posmatracima i diplomatama da dodju u zonu operacija.

Jedan izvor iz srpske policije, koji je u toku sa operacijom, potvrdio je agenciji "Frans pres" da se teske borbe vode u regionu Decana i da su usmerene na sela Vranovac, Istinic, Beleg i Crnobreg, smestena uz albansku granicu. "Uzasno je. Puca se sa svih strana. Nikada nisam mogao da zamislim borbe tog intenziteta", rekao je policajac, navodeci da su tokom poslednjih dana desetine ljudi izgubile zivot u tim borbama.

Agencija dodaje da se cini da je ovo najobimnija akcija snaga bezbednosti na Kosovu posle marta, kada je u jednoj operaciji ubijeno 80 separatista i clanova njihovih porodica i vise srpskih policajaca. Prilaz Decanima, 60 kilometara severozapadno od Pristine, nije za sada moguc i tacne podatke o operaciji je nemoguce dobiti.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /