cetvrtak, 4. jun 1998.

POSMATRACKA MISIJA OEBS U PODGORICI

Volan impresioniran izbornom atmosferom

Podgorica, FoNet. - Potpredsednik Vlade Crne Gore Miodrag Vukovic razgovarao je danas u Podgorici sa clanovima posmatracke misije OEBS koju predvodi Kare Volan, saopstio je Republicki sekretarijat za informacije.

“Tokom razgovora, gospodin Volan je rekao da je impresioniran pripremama parlamentarnih izbora u Republici Crnoj Gori, kao i uslovima i demokratskom atmosferom u kojoj su se odvijali. Ocijenio je da su ispostovane preporuke posmatracke misije OEBS-a koje su se odnosile na kako na donosenje izborne regulative, tako i na tehnicke mjere kontrole prilikom samih izbora", kaze se u saopstenju. Volan je pozitivnu ocenu dao merama za sredjivanje birackih spiskova i radu drzavnih medija, koji su uglavnom postovali zakonske propise u pracenju predizbornih aktivnosti stranaka i samih izbora.

On je izrazio posebno zadovoljstvo time sto nakon proglasenja izbornih rezultata nije bilo preteranog slavlja i naglasio da je to doprinelo smanjivanju tenzija u Crnoj Gori. Izrazavajuci zadovoljstvo sto su odagnate sve sumnje u regularnost izbora, potpredsednik Vukovic je najavio da ce se, po isteku roka za zalbe, konstituisati novi crnogorski parlament i biti izabrana lada, kao i delegacija za Vece republika Savezne skupstine.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /