cetvrtak, 4. jun 1998.

UPOZORENJE BRITANSKOG PREMIJERA BLERA PREDSEDNIKU MILOSEVICU

NATO nece tolerisati sirenje sukoba

London, Rojters. - Britanski premijer Toni Bler juce je upozorio jugoslovenskog predsednika Slobodana Milosevica da NATO nece tolerisati eskalaciju sukoba na Kosovu.

"Mi ne verujemo da sebi mozemo dopustiti situaciju nereda koji se siri u tom delu sveta i ja mislim da je to dovoljno jasna poruka g. Milosevicu.", rekao je Bler, obracajuci se poslanicima britanskog parlamenta. Pod pritiskom lidera liberalnih demokrata Pedija Esdauna, koji je trazio da se deluje pre nego sto bude prekasno, britanski premijer je rekao:"Slazem se sa tim".

"Pratimo (situaciju) veoma pazljivo", rekao je Bler, ali je odbio da odgovori da li bi Britanija podrzala razmestanje snaga na albanskoj granici, sto je Esdaun predlozio.

"Medjunarodna zajednica je ranije delovala u slicnoj situaciji u blizini i delovala je sa veoma velikom odlucnoscu i mi moramo da osiguramo da cemo to uciniti ponovo", rekao je Bler, praveci paralelu sa Bosnom.

Odgovarajuci na opasku jednog poslanika Konzervativne stranke koji je zapitao "cemu brinuti", Bler je rekao:"Mi brinemo zbog toga sto posledice nereda u tom delu sveta mogu imati veliki uticaj na sve nas, ukljucujuci i ovu zemlju".

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /