cetvrtak, 4. jun 1998.

SAOPSTENJE PRISTINSKOG MEDIA CENTRA

VJ sprecila dva pokusaja ilegalnog prelaska granice

Pristina, Beta. - Jugoslovenski granicari sprecili su dve odvojene grupe naoruzanih Albanaca da ilegalno predju u Jugoslaviju, saopstio je juce pristinski Media centar Udruzenja novinara Srbije. Ta dva incidenta dogodila su se u utorak, a nakon jednog od njih granicari su pronasli telo neidentifikovanog muskarca, navodi se u saopstenju pristinskog Media centra.

Jedna grupa naoruzanih Albanaca presla je na teritoriju Jugoslavije iz Makedonije, kod mesta Brod, ali su posle upozorenja granicara pobegli u Makedoniju. Media centar dodaje da je u komandi Pristinskog korpusa Vojske Jugoslavije potvrdjeno da su granicari na tom mestu pronasli sest automatskih pusaka i vecu kolicinu municije.

Druga grupa naoruzanih Albanaca ilegalno je usla iz Albanije i preksinoc oko 19 casova otvorila vatru na jugoslovensku granicnu patrolu, u rejonu karaule “Dejan Radovic", navodi se u saopstenju. Granicari su odgovorili vatrom nakon cega su “napadaci pobegli na teritoriju Albanije". Media centar dodaje da su granicari pronasli telo jednog neidentifikovanog muskarca od oko 45 godina, kao i cetiri automatske, sest poluautomatskih pusaka i vecu kolicinu municije.

U rejonu karaule “Orcusa" granicari su juce, kako saopstava Media centar, uhapsili dvojicu albanskih decaka od 13 i 17 godina koji su ilegalno presli granicu. Oni, kako se navodi, nisu imali dokumenta i predati su policiji. Pozivajuci se na saopstenje Informativne sluzbe Pristinskog korpusa VJ, Media centar prenosi vojne procene “da je rec o pokusaju da se proveri prisustvo jugoslovenskih granicara".

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /