cetvrtak, 4. jun 1998.

UNIVERZITETSKI PROTEST SRBIJE

Otvoreno pismo predsedniku SRJ

Beograd. - Vec drugi put za poslednjih nekoliko dana policija, u uniformi i u civilu, brutalno prebija na ulicama Beograda. Cinjenica da batinjanja bez upozorenja, neselektivno, sa jasnom zeljom da povrede, razlog je da se zamisli svako ko poseduje bar malo odgovornosti, kaze se na pocetku otvorenog pisma predsedniku SRJ Slobodanu Milosevicu koje je juce uputio Univerzitetski protest Srbije. Sramota je da na kraju 20. veka profesori i studenti budu prebijani, jedino zbog zelje da prosetaju svojim univerzitetskim centrom, kaze se u pismu i dodaje:

Gospodine predsednice ne zelimo da se obracamo vasim marionetama. Znamo da ste za batine i brutalnost nalog izdali Vi, kao i da Vi mozete taj nalog da ponistite. Vasa sujeta i vase supruge nisu dovoljan razlog da bilo ko bude povredjen od strane policije. Cak se ni ovako policija ne oseca prijatno kad brani sujetu, aroganciju i tvrdoglavost. Pocnite da se ponasate kao predsednik celog naroda a ne samo njegovog dela, opozovite naredjenje policije da prebija. Budite uvereni, gospodine predsednice, da nas svojim postupcima i strahovladom koju zavodite necete zaplasiti. Necete nas oterati iz zemlje - ne nadajte se tome. Gusenjem slobode, izolacionizmom, nepotizmom, kriminalom i korupcijom, tokom poslednjih 11 godina koliko vladate, doveli ste zemlju na ivicu propasti a nama niste ostavili alternativu da se borimo. I boricemo se. Zajedno sa svim segmentima drustva koje ste ponizili. To je obecanje, kaze se na kraju otvorenog pisma predsedniku SRJ koje je uputio Univerzitetski protest Srbije.

Inace desetak kola policije, u uniformi i civilu, sacekali su juce pred Belim dvorom delegaciju studenata koja je nameravala da preda pismo predsedniku Milosevicu. Nije im dozvoljeno ni da ga ostave pred kapijom.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /