petak, 5. jun 1998.

GLAVNI ODBOR SNP CG ZADOVOLJAN SVOJIM IZBORNIM REZULTATOM

Momir Bulatovic najavio rekonstrukciju Savezne vlade

Moguca promena u sastavu vlade uz konsultacije sa svim zainteresovanim strankama, SRS i SPO pre svega, izjavio aktuelni savezni premijer

Podgorica. - Na konferenciji za novinare, odrzanoj juce u Podgorici poslije sjednice Glavnog odbora SNP CG, predsjednik ove partije Momir Bulatovic saopstio je ocjene izbora, po kojima se ("u datim okolnostima") stepen podrske Socijalistickoj narodnoj partiji "moze smatrati kao uspjeh". Iz tog uspjeha proizilazi podrska partijskom rukovodstvu na republickom i opstinskim nivoima, sto znaci da nikakve ostavke ili smjenjivanja ne dolaze u pitanje.

Prema onome sto je kazao Bulatovic, Glavni odbor je jedinstveno ocijenio da protekli izbori u Crnoj Gori nijesu bili slobodni niti demokratski, ali da su glasovi "korektno prebrojani"- "Slobodni nijesu bili", kazao je Bulatovic, "upravo zbog toga sto je vrsen pritisak na slobodno izrazavanje volje gradjana", a njihova nedemokraticnost se, prema ocjeni Glavnog odbora SNP CG, ogledala u tome sto "sve politicke stranke nijesu bile u jednakim uslovima".

Bulatovic je novinarima saopstio da nema namjeru da se povlaci sa funkcije saveznog premijera, niti da ista mijenja u predvidjenom planu rada svog kabineta. Mogucu rekonstrukciju Savezne vlade najavio je za mjesec ili mjesec i po dana, kada je predvidio konsultacije sa svim zainteresovanim strankama. Pomenuo je, prije svega, Srpsku radikalnu stranku i SPO, a nije iskljucio ni razgovore sa koalicijom "Da zivimo bolje", koja je pobijedila na parlamentarnim izborima u Crnoj Gori.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /