petak, 5. jun 1998.

SOCIJALISTICKA PARTIJA SRBIJE O IZBORIMA U CRNOJ GORI:

Izbori mafijaski, Bulatovic ostaje premijer

Beograd. - Ne smatramo potrebnim da posebno komentarisemo izbore u Crnoj Gori, ako se to uopste moze tako nazvati, jer su odrzani u totalnoj medijskoj blokadi i pod zajednickim pritiskom policije i mafije u Crnoj Gori, izjavio je juce portparol SPS Ivica Dacic na redovnoj konferenciji za novinare. On je naglasio da jedino ohrabruje cinjenica da “bar polovinu birackog tela nisu uspeli da uplase, iako je sve ono, sto je protiv slobode i protiv Jugoslavije, kao i nacionalnih interesa i srpskog i crnogorskog naroda, podrzano od odredjenih inostranih krugova - od terorizma na Kosovu i Metohiji do mafije u Crnoj Gori".

- Sigurni smo ipak, da niko na ovim prostorima ne moze ugasiti ideju slobode i da ce na kraju, kad-tad, u Crnoj Gori pobediti narodni interesi, a ne mafija i policijski teror, rekao je portparol SPS.

Odgovarajuci na nase pitanje hoce li SPS podrzati opstanak Momira Bulatovica kao saveznog premijera, Dacic je rekao da se “to pitanje ne postavlja kao sporno, jer u SRJ nisu odrzani savezni izbori, a mandat skupstine je do 2000. godine". Portparol SPS je ocenio da nema nikakvih razloga za odrzavanje prevremenih saveznih izbora, jer Savezna skupstina normalno funkcionise. “Jedino sto ce se promeniti, jeste nova delegacija Crne Gore u Vecu republika".

Upitan da li je moguca blokada rada Saveznog parlamenta od strane crnogorskih poslanika, Dacic kaze da bi crnogorska delegacija, shodno Ustavu i zakonu trebalo da bude zastupljena shodno zastupljenosti u republickoj skupstini, a ne kao jedna partija.

- Nikakvih razloga za blokadu, niti mogucnosti za blokadu rada Savezne skupstine ne postoji, precizirao je Dacic.

Slab rezultat Jugoslovenske levice na crnogorskim izborima Dacic je prokomentarisao sledecim recima: “JUL je, kao sto znate, povukao svoje liste sa izbora u Crnoj Gori, a ja, naravno, ne bih komentarisao nicije rezultate na ovakvim crnogorskim izborima".

J. Kosanic

Agrar u prednosti

Portparol SPS Ivica Dacic je juce “iznenadio" novinare, govoreci na pocetku konferencije o podrsci SPS agrarnoj politici koju sprovodi Vlada Srbije, umesto da je u svom obracanju, kako su predstavnici sedme sile ocekivali, na prvo mesto stavio izbore u Crnoj Gori, kao najaktuelniji dogadjaj sedmice.

- Podrzavamo mere vlade koje doprinose urednom snabdevanju trzista osnovnim poljoprivredno- prehrambenim proizvodima i stabilnosti cena, naglasio je Dacic.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /