petak, 5. jun 1998.

NARODNA STRANKA CRNE GORE

Savezni izbori sto hitnije

Sada je definitivno jasno da osam uzurpatora koji u Vecu gradjana sede pod imenom Narodne stranke tu vise ne mogu ostati, rekao je potpredsednik narodnjaka

Podgorica. - Narodna stranka smatra da pod hitno treba raspisati izbore za Vijece gradjana Savezne skupstine, posto poslanici u njemu, nakon prijavremenih parlamentarnih izbora u Crnoj Gori, nemaju nikakav legitimitet.

Potpredsjednik “narodnjaka" Dragan Soc rekao je na jucerasnjoj konferenciji za novinare da je sada “definitivno jasno da osam uzurpanata koji u Vijecu gradjana sjede pod imenom Narodne stranke" tu vise ne mogu ostati. “Mi cemo odmah javno opomenuti gospodina Miomira Minica, predsjednika Vijeca gradjana da to sto su oni uradili uz svesrdnu podrsku ministra pravde Zorana Knezevica i, razumije se, Slobodana Milosevica vise nema nikakvog smisla", naglasio je Soc, dodajuci da su poslanici otcijepljeni od Narodne stranke pod vodjstvom dr Bozidara Bojovica, dozivjeli katastrofalan poraz.

Prema rijecima potpredsjednika Soca, Narodna stranka ce se zalagati da se osigura demokratska volja gradjana Crne Gore i u Vijecu republika saveznog parlamenta. “Pod nasom posebnom paznjom bice ponasanje Demokratske partije socijalista. Ukoliko jos vjeruje da se moze i dalje sporazumijevati sa Slobodanom Milosevicem i Momirom Bulatovicem, mi cemo se tome ostro suprotstaviti", rekao je Soc, ubijedjen da i dvadeset poslanika u Vijecu republika moraju odrazavati volju vecine gradjana u Crnoj Gori.

Komentarisuci rezultate izbora Predrag Drecun, potpredsjednik NS i potpredsjednik Vlade Crne Gore izrazio je zadovoljstvo pobjedom partija gradjanskog centra i krajnje slab, reklo bi se, katastrofalan plasman nacionalnih i nacionalistickih stranaka. “Ni jedna nacionalna opcija nije mogla da ugrozi ideju da zivimo bolje", rekao je Drecun dodajuci da su gradjani birali glavom, a ne navijackim strastima koje su bivsu Jugoslaviju odvele u rat i koje su prijetile da i sadasnju zajednicku drzavu odvedu u krvavi rat.

Prema rijecima dr Novaka Kilibarde, lidera Narodne stranke izbori su pokazali da je “Crna Gora definitivno zatvorila vrata seseljevskom i petokolonaskom srpstvu. “Njihove partije i grupacije zbrisane su s politickog lica Crne Gore, sto ukazuje da samo Narodna stranka u Crnoj Gori moze da predstavlja srpsku nacionalnu svijest. Narodna stranka refleks svoje nacionalne svijesti uklapa u crnogorski narod kao cjelinu, sto uvjerava demokratsku javnost da samo srecan spoj nacionalnog osjecanja, interesa naroda i svijesti o stalnom prerastanju savremenosti u novi kvalitet oznacava jednu stranku kao gradjansku i demokratsku. Takva je Narodna stranka", podvukao je njen lider dr Novak Kilibarda.

B. I. Milicic

“Narodnjaci" u posebnom poslanickom klubu

Bez obzira na zajednicku pobjedu, poslanici Narodne stranke ce formirati svoj klub u Skupstini Crne Gore. To je, kako je naglaseno, u skladu sa koalicionim ugovorom “Da zivimo bolje". Narodna stranka ce inace u vladi ucestvovati “sa svojim afirmisanim ljudima" i tako, kako je naglasio dr Kilibarda, “ugled politicara i strucnjaka koji je iskazan u Parlamentu, posvjedociti i u ministarskim portfeljima".

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /