petak, 5. jun 1998.

NASTAVAK SUDJENJA NEBOJSI RANISAVLJEVICU OSUMNJICENOM ZA UCESCE U OTMICI U STRPCIMA

Rodbina trazi saslusanje Bulatovica, Lilica i Lukica

Bijelo Polje, Beta. - Na sudjenju za otmicu u Strpcima pred Visim sudom u Bijelom Polju, svedok Ivo Sijaric, iz sela Godijeva kod Bijelog Polja, koji je u vreme zlocina bio u vozu Beograd-Bar, rekao je da ne prepoznaje optuzenog Nebojsu Ranisavljevica. Saslusanjem Sijarica glavni poretres je prekinut i bice nastavljen verovatno najesen zbog toga sto treba da bude izveden veliki broj dokaza.

Zastupnici porodica otetih putnika predlozili su da se kao svedoci saslusaju Momir Bulatovic, koji je u vreme otmice bio predsednik Crne Gore, bivsi predsednik SRJ Zoran Lilic i Nikola Pejakovic, bivsi crnogorski ministar policije. Predlozeno je i saslusanje predsednika Parlamentarne komisije Skupstine Crne Gore Dragise Burzana i Milana Lukica iz Visegrada, koji je tokom sudjenja pomenut kao organizator otmice. Takodje i lica iz Despotovca, koja su sa Ranisavljevicem bila na ratistu u Visegradu. Zastupnici porodica otetih predlozili su da se saslusa i masinovodja koji je upravljao vozom Beograd-Bar, kao i da se izvrsi rekonstrukcija dogadjaja u Strpcima.

Na sudjenju Nebojsi Ranisavljevicu iz Despotovca, optuzenom za ucesce u otmici 20 putnika iz voza Beograd-Bar, u zeleznickoj stanici Strpci 27. februara 1993.godine, svedok Sijaric nije prepoznao optuzenog. Dva ocevica dogadjaja u Strpcima pred sudom su takodje izjavili da ne prepoznaju opruzenog.

Na jucerasnjem sudjenju nije se pojavio Zoran Udovcic, jedan od policajaca koji je obezbedjivao voz.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /