utorak, 9. jun 1998.

POTPREDSEDNIK VLADE SRBIJE DR VOJISLAV SESELJ U INTERVJUU KRAGUJEVACKOM “KANALU 9"

Necemo odustati od primene sile na Kosovu

Kragujevac. - Kosovo je sastavni deo Srbije i nema odvajanja od Srbije, a status Kosova mora da bude regulisan Ustavom Srbije. O svemu drugom moze se razgovarati - izjavio je preksinoc potpredsednik Vlade Srbije i lider SRS dr Vojislav Seselj napomenuvsi pritom da receni stavovi predstavljaju platformu srpske strane u pregovorima sa predstavnicima albanske nacionalne manjine u juznoj srpskoj pokrajini. “Ako ne uspemo u ovome, ove vlade (Srbije) nece biti", rekao je dr Seselj.

U preksinocnom intervjuu privatnoj kragujevackoj televiziji “Kanal 9" dr Seselj je posebno naglasio da “ne dolazi u obzir nikakvo jacanje ingerencija autonomije" (Kosova), te da je srpska strana spremna da razgovara o jacanju autonomne autonomije albanske nacionalne manjine.

- Kosovo cemo cuvati do poslednjeg daha i nema nikakvog odvajanja od Srbije. Teroriste cemo unistiti u potpunosti i nece biti nikakvog stranog mesanja... Silu koriste sticenici zapadnih sila i to su teroristi koji silu koriste nelegalno i nelegitimno. Nasa akcija u suzbijanju terorizma je i legalna i legitimna i necemo odustati od primene sile sve dok terorizam i teroristi ne budu unisteni - kaze dr Seselj i tvrdi da “mi nemamo nikakve pojacane mere protiv albanskog zivlja. Mi unistavamo teroriste i prema njima nema milosti".

- Ne moze da dodje do intervencije NATO pod sadasnjim uslovima. Moglo bi do nje da dodje jedino ako Siptari stvore neku svoju slobodnu teritoriju pa da NATO udje i razdvoji strane. Svaki drugi ulazak bio bi agresija i mi bismo uzvratili svim sredstvima - porucuje dr Seselj.

Z. Radovanovic

Sankcije

- Sama pretnja sankcijama nama nanosi ogromne ekonomske stete. Ali, mi moramo izdrzati jer nemamo druge alternative. Odstupanje znaci zrtvovanje Kosova, Raske oblasti, Vojvodine. Mi moramo da sacuvamo bar ovoliku Srbiju kolika je sada - istice Vojislav Seselj.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /