utorak, 9. jun 1998.

UPIS U SREDNJE SPECIJALIZOVANE I UMETNICKE SKOLE POCINJE VEC 11. JUNA

Za talentovane upis pocinje ranije

Prijava ucenika u specijalizovane i umetnicke srednje skole pocece ovih dana, jer za njih vazi drugaciji upisni rok. Medjutim, za sve one ucenike koji ne uspeju da se upisu u zeljenu skolu, moci ce da konkurisu u neku od brojnih gradskih skola, u “zvanicnom" junskom upisnom roku.

U Matematickoj gimnaziji, ove godine ce u dva odeljenja za obdarene ucenike moci da se upise ukupno 80 djaka. Prijavljivanje skolaraca za upis pre upisa u sve ostale skole je 11, 12. i 13. juna kada ce se polagati, u 13 sati, i prijemni ispit. Masinska skola “Radoje Dakic" otvorice vrata za sve one koji zele da konkurisu 15. i 16. juna, od osam do 13 casova. Naime, u odeljenje za obdarene ucenike, smera tehnicar za robotiku i fleksibilne sisteme, ove godine upisace se 25 djaka. Prijemni ispit polagace se 17. i 18. juna, a vec sutradan bice poznati i rezultati. U srednju tehnicku skolu, pri novobeogradskoj Politehnickoj akademiji, u junu ce se upisati u odeljenje za obdarene ucenike smera - tehnicar za robotiku i fleksibilne sisteme 50 djaka. Podnosnje dokumenata je 10. i 11. juna, od devet do 14 casova. Prijemni ispit polagace se dva dana. Prvog dana na redu je matematika, a drugog ce se raditi test inteligencije. Rezultati ce biti poznati 17. juna kada ce svi oni koji nisu polozili prijemni moci da podignu i dokumenta.

Prijava kandidata za Muzicku skolu “Stankovic" je 12. juna, prijemni ispit dva dana kasnije u 10 sati a “obelodanjivanje" rezultata 16. juna u prepodnevnim satima. U Muzicku skolu “Josip Slavenski" za odsek vokalno-instrumentalni i renesansni upisace se 55 ucenika a za muzickog saradnika 15. Podnosenje dokumenata je 12. i 13. juna, od deset do 12 casova u sobi 23. Polaganje prijemnog ispita je 15. i 16. ovog meseca, a rang lista primljenih ucenika bice poznata dva dana kasnije. Muzicka skola “Mokranjac" ove godine primice 65 ucenika za smer muzicki izvodjac i 25 djaka za muzickog saradnika. Podnosenje dokumenata je 12. i 13. juna od devet do 12 casova a polaganje prijemnih ispita 15, 16. i 17. od devet casova. Rang lista primljenih ucenika bice istaknuta 18. juna u 12 sati. U zemunskoj Muzickoj skoli “Kosta Manojlovic" upis pocinje 12. juna. Polaganje prijemnih ispita je 15. i 16. ovog meseca.

Skola za dizajn u Krupanjskoj ulici, otvorice vrata svim kandidatima koji zele da podnesu dokumenta 11. juna, od devet do 14 casova. Polaganje prijemnih ispita je 13, 14. i 15. a rang lista primljenih ucenika bice poznata vec 18. juna. Podnosenje dokumenata za Baletsku skolu “Lujo Davico" je 12. i 13. juna. U ponedeljak u 10 casova je polaganje ispita za odsek narodnih igara (bivsi folklorni smer) a u utorak, u isto vreme kao i prethodnog dana, za klasican i savremeni balet. U ovoj skoli saznajemo da ce svi kandidati koji sa uspehom poloze prijemni ispit biti primljeni.

M. Z. Milosevic

U Filoloskoj gimnaziji upis i danas

Filoloska gimnazija primice ukupno 144 ucenika. U odeljenje klasicnih jezika kao i engleskog, nemackog, francuskog upisace se po 24 ucenika. U odeljenje ruskog, spanskog, kineskog i japanskog jezika po 12 djaka. Naime, danas je drugi dan za podnosenje dokumenata a nakon prijemnih ispita rang lista primljenih ucenika bice poznata 15. juna u devet sati.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /